Honda ukázala novinky na dvou kolech pro příští rok 6.11.2018

Na právě probíhajícím motocyklovém veletrhu EICMA v italském Miláně představila Honda svou kompletní řadu motocyklů pro evropský trh na rok 2019. Na stánku Hondy se objevily dva zcela nové modely a řada dalších si prošla větší či menší modernizací. Některé modely přijedou v roce 2019 v nových barvách.

CB650R

Před rokem Honda uvedla trojici modelů CB1000R, CB300R a CB125R, které se pyšní unikátním stylem „Neo Sports Café”. Z trojice se nyní stává čtveřice, k modelům z minulého roku přibyl zástupce středněobjemové kategorie CB650R. Srdcem motocyklu je řadový čtyřválec s plynulým průběhem výkonu. Nechybí charakteristický kruhový světlomet s výrazně tvarovanou nádrží, o příslušnosti do rodiny „Neo Sports Café” tak nemůžou být sebemenší pochyby.

Kromě exkluzivního designu se může CB650R pochlubit USD 41mm vidlicí Showa s rozdílnými tlumiči (Separate Function Forks), radiálně upevněnými čtyřpístkovými brzdovými třmeny vpředu, systémem nastavitelné kontroly trakce, pomocnou kluznou spojkou nebo moderním přístrojovým panelem. Výsledkem snahy konstruktérů a designérů je stylový motocykl střední kategorie, který si jistě najde cestu do garáží mnoha motorkářů toužících po moderním retro motocyklu.

CBR650R

Dalším přírůstkem v nabídce je model CBR650R, jehož vzhled vychází z modelu CBR1000RR Fireblade, především svými ostrými a agresivními rysy s rozšířenou boční kapotáží, krátkou zádí a dvěma úzkými světlomety s LED. CBR650R má o 6 kilogramů nižší hmotnost než CBR650F a díky řídítkům posunutým o 30 mm vpřed a stupačkám posunutým dozadu a vzhůru nabízí sportovnější jízdní pozici.

Klasický řadový čtyřválec prošel úpravami, díky kterým je hodnota maximálních otáček o 1 000 ot./min výše a nabízí o 5 % vyšší výkon, dosahuje tak výkonu 70 kW při 12 000 ot./min. Díky agresivnímu vzhledu, motoru s charakterem a kvalitnímu podvozku si novinka písmeno „R” v názvu doopravdy zaslouží. Modely CBR650R a CB650R budou k dispozici i ve verzi s výkonem 35 kW pro držitele řidičských průkazů A2.

CB500F, CBR500R a CB500X

Řadový dvouválec s objemem 500 ccm se v Evropě od začátku prodeje v roce 2013 objevil ve více než 75 000 motocyklech. Do příštího roku vstupuje v modelech CB500F, CBR500R a CB500X s vyšším výkonem a točivým momentem v rozmezí od tří do sedmi tisíc otáček za minutu. Všechny tři modely dostaly nové zadní odpružení, pomocnou kluznou spojku, kompletní LED osvětlení, modernizované LCD přístrojové panely a nové koncovky výfuku, které zajistí výraznější zvukový projev.

Model CB500F má agresivnější design díky nové kapotáži a bočním krytům, které navazují na nádrž. CBR500R je oproti předchůdci užší a jeho vzhled je více inspirovaný  modelem Fireblade. Enduro CB500X nově dostalo 19" přední kolo, odpružení s delšími zdvihy, užší sedlo a robustnější kapotáž, díky tomu si lépe poradí s jízdou v terénu.

Menších změn se dočkaly i další modely

Cestovní koráb GL1800 Gold Wing je synonymem pro komfort a luxus na dvou kolech. Po výrazné modernizaci v roce 2018, kdy se objevil s novým designem, nižší hmotností a novými funkcemi, přijede v roce 2019 v nových barvách. Verze s manuální převodovkou bude dostupná v novém odstínu Darkness Black Metallic a verze s dvojspojkovou automatickou převodovkou DCT se bude nabízet v nové perleťově modré Pearl Hawkseye Blue.

Oblíbený skútr SH300i vstupuje do roku 2019 se systémem nastavitelné kontroly trakce Honda Selectable Torque Control a s chytrým vrchním kufrem se systémem bezdrátového klíče. Terénní skútr X-ADV, který dostal systém nastavitelné kontroly trakce již před rokem, bude v příštím roce k dispozici v „kamuflážové” zelené barvě.

Modely CB1000R a CB1000R+ budou k dostání ve stříbrném odstínu Sword Silver Metallic. Custom motocykl Rebel se v nabídce objeví v nové šedé perleťové barvě Pearl Cadet Grey a v matné šedé metalíze Matt Axis Grey Metallic. NC750X dostalo tmavě stříbrnou boční kapotáž a skútry SH125i a SH150i nově mají černé (u bílého provedení stříbrné) přední panely a boky podlahy.