Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

Škoda Octavia RS 245 se již dostala do výroby 9.6.2017

Nejsilnější a nejrychlejší varianta modelu  Octavia je již v oficiální nabídce  Škody. Těšit se můžeme nejen na výkonnější motor oproti minulé generaci, ale i na nové designové prvky a elektronické asistenty.

Silnější než dřív

Čtyřválcový motor 2.0  TSI posílil o patnáct koní, nyní jich tak má 245, a maximální kroutící moment dosahující 370 Nm je k dispozici mezi 1 600 až 4 300 otáčkami za minutu. Motor může bát spřažen buď se šestistupňovou manuální převodovkou nebo sedmistupňovou automatickou převodovkou  DSG. Na výběr je ze dvou karosářských verzí, přičemž liftback zrychlení z 0 na 100 kilometrů za hodinu zvládne za 6,6 sekundy, prodloužená verze combi o destinu sekundy pomaleji. Maximální rychlost je omezena elektronicky na 250 kilometrů za hodinu.

Design se od klasické verze RS liší černými lesklými díly, například jsou v tomto provedení zpětná zrcátka, koncovky výfuku, maska chladiče a dokonce i písmeno "V" ve znaku. Vybírat můžete ze čtyř barev - červená Corrida, šedá Steel, černá Magic s perleťovým efektem a bílá Moon. Již v základu dostanete stylová devatenáctipalcová kola z lehkých slitin, v příplatkové výbavě jsou k dostání originální osmnáctipalcová kola pro zimní období.

Zrozená pro rychlost

Podvozek je oproti základnímu modelu snížen o 15 milimetrů a je sportovněji nalazen. Za příplatek je možné dostat adaptivní regulaci podvozku DCC. Přední náprava je vybavena elektronickou uzávěrkou diferenciálu VAQ, který je založen na funkci elektronicky řízené lamelové spojky a dokáže podle potřeby poslat až stoprocentní výkon na jedno z předních hnacích kol. Standardně nabízí také progresivní řízení, které ulehčuje práci při manévrování na místě, když se kolem krajních poloh natáčení volantu natáčejí kola "rychleji" než kolem středové polohy.

Z elektronických pomocníků můžeme zmínit systém rozpoznání únavy řidiče, asistent jízdy v pruzích hlídání mrtvého úhlu nebo funkci adaptivního tempomatu.