Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

Premiéra modernizovaného modelu Passat 7.3.2019

Na autosalonu v Ženevě probíhá premiéra modernizovaného modelu Passat osmé generace. Model Passat se kromě modernizace může pochlubit i tím, že brzy překoná hranici 30 milionů prodaných kusů, díky čemuž je nejúspěšnějším modelem střední třídy na světě. Předprodej nového Passatu po rozsáhlé technické modernizaci začne ve vybraných zemích v květnu, na trh bude uveden v září letošního roku. Těšit se můžeme na obě klasické karosářské verze –  Limousine a  Variant.

Inovativní pomocníci

Velkou novinkou je asistent s názvem Travel Assist, ten v sobě kombinuje funkce několika asistenčních systémů, jako je Front Assist, Park Assist, Side Assist nebo adaptivní tempomat ACC. Díky tomu je schopen částečně automatizované jízdy libovolnou rychlostí v rozmezí od 0 do 210 km/h. Passat dostane volant vybavený kapacitními dotykovými plochami, který zaznamenává doteky řidiče a tvoří interaktivní rozhraní s asistenčními systémy, například právě se systémem Travel Assist.

Dalším novým systémem ve výbavě modelu je Emergency Steering Assist, který zvyšuje úroveň bezpečnosti brzdnými zásahy při vyhýbacích manévrech. Na vyšší bezpečnosti se podílí i interaktivní světlomety IQ.LIGHT - Matrix LED, ty byly dosud k dispozici výhradně pro aktuální modelovou řadu Touareg.

Nová generace informačních systémů

S modernizací se dostává do výroby i třetí generace modulární platformy informačních a zábavních systémů MIB3, které vozu umožňují být na přání neustále online, protože jsou sériově vybaveny integrovanou kartou eSIM. Díky tomu jsou vylepšeny navigační funkce pracující s informacemi v reálném čase a je například možné přijímat internetové rozhlasové stanice. Nově budou moci chytré mobilní telefony sloužit jako „Mobile Key” k odemčení vozu a nastartování motoru.

Nabízené motorizace

Změn doznala také nabídka motorizací. Passat GTE, hybridní verze s možností externího nabíjení, nabídne delší dojezd v režimu čistě elektrického pohonu, konkrétně 55 km podle nové metodiky WLTP (70 km dle NEDC). Díky kombinaci elektromotoru a zážehového přeplňovaného motoru produkuje Passat GTE kombinovaný výkon 160 kW. Passat GTE navíc již nyní splňuje emisní limity platné od roku 2021.

Konvenční pohonné jednotky zastupují zážehové přeplňované motory TSI s výkonem 110 kW, 140 kW a 200 kW a dieselové přeplňované agregáty TDI s výkony 88 kW, 110 kW, 140 kW a 176 kW.

Limitovaná edice Variant R-Line Edition

Na oslavu premiéry modernizovaného modelu Passat Volkswagen připravil sportovní sérii Passat Variant R-Line Edition, která je limitovaná počtem 2000 kusů. Limitovaná verze bude nabízena s motory 2.0 TDI s výkonem 176 kW a motory 2.0 TSI s výkonem 200 kW. V obou případech mají vozy pohon všech kol 4Motion.

Limitovaná edice se vyznačuje speciálním lakem v šedém odstínu „Moonstone”, který je v kontrastu s černě lakovanými doplňky karoserie, černými 19" koly a černou střechou. Černá barva je dominantní také v interiéru. Vpředu jsou instalována sportovní sedadla R-Line čalouněná v kombinaci kůže Nappa a kůže Carbon. Kryty pedálů a prahové lišty s logem R-Line jsou vyrobeny z kartáčovaného nerezu.