Volkswagen Golf GTI TCR na českém trhu! 4.1.2019

Volkswagen Golf GTI TCR měl světovou premiéru v květnu 2018 na Setkání GTI v rakouském městě Reifnitz u jezera Wörthersee, tehdy však ještě jako koncept. Neuplynul ani rok a čeští prodejci osobních vozů Volkswagen včetně Autocentra Jan Šmucler přijímají objednávky na sériovou verzi této exkluzivní limitované edice inspirované závodním speciálem, který se účastní mezinárodního seriálu okruhových závodů TCR. Ikona kompaktních sportovních vozů v limitované edici TCR přináší ještě atraktivnější vzhled a vyspělé jízdní vlastnosti, které se starají o jedinečný zážitek z jízdy na běžné silnici i na okruhu. 

Limitovaná edice modelu Golf se pyšní výkonem 290 koní (213 kW), které produkuje přeplňovaný čtyřválec 2.0 TSI. Maximální točivý moment má hodnotu 370 Nm. Výkon je na silnici přenášen prostřednictvím sedmistupňové automatické převodovky DSG a pohonu předních kol s mechanickou uzávěrkou diferenciálu. Nejvyšší rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h, elektronický omezovač však lze na přání deaktivovat, a poté Golf GTI TCR dosáhne rychlosti 264 km/h, což z něj dělá nejrychlejší verzi v aktuální nabídce modelu Golf.

Nadstandardní výbava

Vrcholná verze Golfu GTI dostala dva přídavné chladiče, které se starají o účinné chlazení odpovídající výkonovým parametrům. Při sportovní jízdě řidič jistě ocení vysokovýkonnou brzdovou soustavu s vrtanými kotoučovými brzdami, díky jejíž účinnosti lze dosáhnout podobně intenzivního brzdění jako v závodním speciálu TCR.

Golf GTI TCR nabízí bohatou základní výbavu, která obsahuje například 18" kola „Belvedere” z lehké slitiny, sportovní podvozek, sportovní sedadla čalouněná v kombinaci mikrovlákno/tkanina, sportovní multifunkční volant obšitý kůží s červeným označením polohy 12 hodin, automatickou klimatizaci Climatronic, digitální přístrojový panel a parkovací systém ParkPilot.

Deaktivace elektronického omezovače rychlosti je součástí výbavového paketu, se kterým se exkluzivní edice Golfu stane ještě schopnější při jízdě na okruhu. Paket navíc zahrnuje 19" kola a ještě sportovnější nastavení podvozku s elektronicky řízenými tlumiči DCC. Golf GTI TCR v základním provedení stojí 948 900 Kč.

Sportovní vzhled

Nejrychlejší Golf zaujme nejen svými jízdními výkony, ale také svým vzhledem. Dynamický vzhled podtrhuje nový nárazník s ostře tvarovaným spoilerem, výrazné rozšíření bočních prahů a zadní difuzor s dvěma koncovkami výfuku na stranách. Na bočních částech karoserie se objevuje fólie s typickým voštinovým vzorem GTI a nad bočními prahy jsou umístěny nápisy „TCR”. Nastupování pak zpestří individualizované prahové lišty.