Climatronic – Automatická klimatizace 18.10.2016

Climatronic je označení chytré automatické klimatizace. Název Climatronic začal používat Volkswagen v devadesátých letech minulého století a od té doby se tato klimatizace dočkala mnoha modernizací a vylepšení.

Automatická klimatizace je závislá na řídící jednotce a mnoha senzorech, které jsou umístěné v kabině vozu, výdeších klimatizace a v motoru. Řídící jednotka tak kontroluje teplotu karoserie, interiéru a teplotu v exteriéru. Podle toho nastaví parametry ohřevu či chlazení vzduchu a také způsob a rychlost ventilace tak, aby teplota v interiéru byla stále konstantní. V tom se výrazně liší od manuální klimatizace.

Promyšlený systém

V případě snížení rychlosti se také upravuje rychlost otáček ventilátoru a teplota vzduchu, takže si ochlazování vzduchu užijete bez zbytečného hluku. Součástí systému Climatronic je také automatická detekce znečištěného vzduchu a následné spuštění cirkulace vzduchu v interiéru. V tunelu plném spalin nebo při jízdě za okolí znečišťujícím vozem tak na sepnutí cirkulace vzduchu nemusíte myslet, Climatronic se zvládne sám přizpůsobit.