Škoda Scala přijíždí do showroomů. Vyzkoušejte ji! 23.4.2019

V showroomech autorizovaných prodejců značky Škoda, samozřejmě včetně Autocentra Jan Šmucler, se objevil nový model Škoda Scala. Nyní se na českém trhu nabízí se třemi motory, další dvě motorizace přibudou v průběhu letošního roku. Prodejci již mají k dispozici předváděcí vozy, jízdu si tak může vyzkoušet každý, kdo se o novinku z Mladé Boleslavi zajímá. Cena kompaktního hatchbacku ve výbavě Ambition začíná na 369 900 Kč a první vozy k zákazníkům dorazí v květnu.

Scala se prezentuje novým designérským stylem značky Škoda a nabízí nová technická řešení. Čisté plochy, plynulé křivky a aerodynamický design působí moderním a sportovním dojmem. V modelové nabídce se Scala řadí mezi modely Fabia a Octavia. Kromě dynamického vzhledu se může pochlubit jednoduchou ovladatelností, ať už se jedná o samotné řízení či nejrůznější ovládací prvky v interiéru.

„Škoda Scala vstupuje na český trh ve skvělé kondici, která je nezbytná pro úspěch v nabitém segmentu hatchbacků nižší střední třídy. Nová Scala je nejen praktická a dostupná širokým skupinám motoristů, ale přidává i dynamický a emotivní vzhled. Očekáváme maximální, pětihvězdičkové hodnocení v nezávislém testu Euro NCAP, samozřejmostí je nejmodernější generace konektivity. V kombinaci s tradičními přednostmi vozů Škoda jde o silný a komplexní balíček užitných vlastností, který české zákazníky jistě osloví, což mimo jiné dokazuje více než 4 200 závazných klientských objednávek, které registrujeme na domácím českém trhu od chvíle zahájení předprodeje vozu v polovině ledna letošního roku,” říká o novince v nabídce značky Miroslav Bláha, vedoucí prodeje automobilky Škoda v České republice.

Bohatá základní výbava

Již základní výbava Ambition nabízí klimatizaci, tempomat, LED přední světlomety s denním svícením, LED zadní svítilny, mlhové světlomety, infotainment Swing s 6,5" dotykovým displejem a Bluetooth a elektricky nastavitelná vnější zpětná zrcátka s vyhříváním. Scala ve výbavovém stupni Ambition se zážehovým motorem 1.0 TSI, který produkuje výkon 85 kW, a šestistupňovou manuální převodovkou stojí 394 900 Kč. S dieselovým motorem 1.6 TDI s výkonem 85 kW cena začíná na částce 434 900 Kč. V průběhu roku přibude verze s motorem 1.0 TSI s výkonem 70 kW a pětistupňovou manuální převodovkou, cena této varianty bude 369 900 Kč.

Elegantní výbava Style

Výbavový stupeň Style je rozšířen o 17" kola z lehké slitiny, Bi-LED přední světlomety s funkcí adaptivního svícení a přisvěcování do zatáček, TOP LED zadní svítilny, automatickou dvouzónovou klimatizaci Climatronic a infotainment Bolero s 8" displejem, osmi reproduktory a funkcí SmartLink+. Výrazným prvkem výbavy Style je rovněž elegantně protažené zadní sklo na pátých dveřích, nechybí ani kůží obšitý multifunkční volant, zadní parkovací senzory nebo vyhřívaná přední sedadla.

V této výbavě ceny startují na 449 900 Kč (1.0 TSI/85 kW) a 489 900 Kč (1.6 TDI/85 kW) v případě šestistupňových manuálních převodovek. Zážehový motor 1.5. TSI s výkonem 110 kW a sedmistupňovou převodovkou DSG stojí 524 900 Kč, cena vozu se vznětovým motorem 1.6 TDI produkujícím výkon 85 kW a převodovkou DSG začíná na 529 900 Kč.

Zájemci o model Scala mohou u obou výbavových stupňů využít nabídek zvýhodněných akčních paketů, které obsahují nejžádanější prvky volitelné výbavy. Díky tomu je možné dosáhnout cenové úspory v řádu desítek tisíc korun.

Koncem roku 2019 se mezi nabízenými motorizacemi objeví pohonná jednotka 1.0 G-TEC s výkonem 66 kW, která primárně splauje stlačený zemní plyn ( CNG), se šestistupňovou manuální převodovkou. Cena tohoto provedení bude zveřejněna později.