Recenze: Volkswagen Arteon Elegance 25.7.2017

Volkswagen Arteon je automobil, který si právem zaslouží zvýšenou pozornost. O jeho kvalitách se přesvědčil i motoristický nadšenec vystupující pod přezdívkou  MARTINZMARTINA, který na svém youtube kanálu testuje nejrůznější automobilové novinky. Nyní se mu dostal do rukou právě Arteon, a tak ho podrobil důkladnému testu. Jaké jsou jeho reakce na nejluxusnější model z nabídky Volkswagenu se podívejte na videu. Prozradím jen, že Arteon si vedl opravdu dobře.

Arteon ve zkratce

Stylový model Volkswagenu je nabitý elektronickými pomocníky. Můžete v něm objevit pomocníka při parkování ParkPilot nebo funkci monitorování okolí vozu Area View, případně  Park Assist, který dokáže zaparkovat a následně vyjet téměř sám. Komfort zvyšuje také bezklíčový přístup a startování vozu KESSY.

O vyšší bezpečnost se starají například systémy  Emergency Assist nebo  Lane Assist udržující vozidlo v jídním pruhu. Při jízdě v noci oceníte funkci Dynamic Light Assist, která umožňuje stálé rozsvícení dálkových světel tak, aby neoslňovaly protijedoucí řidiče.

Arteon může pohánět osvědčený motor 2.0 TDI s výkonem 110 kW spojený se sedmistupňovou převodovkou a pohonem předních kol nebo 2.0 Bi-TDI se 176 kW. Vrchol nabídky tvoří benzínový motor 2.0 TSI o výkonu 206 kW. Silnější motory jsou dodávané s pohonem všech čtyř kol. Časem by měl být základní motorizací čtyřválec 1.5 TSI nabízející výkon 110 kW, který však zatím v nabídce chybí.