Dynamic Light Assist 11.4.2017

Zná to snad každý řidič. Jízda v noci je náročná sama o sobě a ještě ke všemu stále musíte vypínat dálková světla a s potkávacími je vidět jen kousek před vozidlo. S tímto problémem bezpečně pomůže Dynamic Light Assist, to znamená dynamickou regulaci dálkových světel. Díky ní je možné jet se zapnutými dálkovými světly bez jejich neustálého vypínání, aniž by světla oslňovala kohokoliv z protijedoucích řidičů nebo řidičů jedoucích před vámi.

Neocenitelný pomocník

Kamera, která je uchycena ve vnitřním zpětném zrcátku, neustále sleduje prostor před sebou a v případě, že zaznamená protijedoucí automobil, upravuje svícení tak, aby nemohlo oslňovat jeho řidiče. Stejné je to i v situaci, kdy jede nějaký vůz před vámi - také světla nastaví tak, aby neoslňovala řidiče daného vozu.

Výhodou této funkce také je, že i přes částečné ztlumení světel, je stále perfektně vidět na silnici do velké vzdálenosti i v té největší tmě. Asistent regulace dálkových světel vám nabídne například  Volkswagen Touareg nebo luxusní Volkswagen Arteon.