KESSY - Bezklíčový přístup a startování vozu 24.1.2017

Bezklíčový přístup a startování vozu je dalším moderním prvkem, který zvyšuje komfort řidiče. Jeho hlavní výhodou je, že nemusíte hledat váš klíč v brašně, kabelce nebo se není třeba obtěžovat ani s jeho vyndáním z kapsy. Označuje se zkratkou KESSY, jedná se o zkratku anglických slov "Keyless Entry, Start and exit System".

Vůz odemknete pomocí dotykového čidla umístěného na vnitřní straně kliky předních dveří nebo uchopením madla víka zavazadlového prostoru. Pro zamknutí vozu se stačí dotknout senzoru, který se nachází na vnější straně kliky předních dveří. Řídící jednotka KESSY rozpozná klíč na vzdálenost až 1,5 metru. Startování vozu je pak také velice jednoduché. Pomocí tlačítka "Start/Stop Engine", které je umístěno na přístrojové desce, zapnete zapalování, sešlápnete spojku, případně brzdový pedál u modelů s automatickou převodovkou, a opětovným stiskem tohoto tlačítka se automobil nastartuje. K vypnutí motoru stačí opět stisknout tlačítko "Start/Stop Engine".

Promyšlený do posledního detailu

Pokud omylem zapomenete klíč uvntř vozu a chcete již vůz zamknout dotykem kliky, vozidlo se nezamkne, a dá vám tak signál, že jste si klíč uvnitř zapomněli. Jedná se o ochranu proti tomu, abyste klíč nechali ve voze, a mohl ho tak otevřít kdokoliv pouhým dotykem kliky v případě, že od vozu odejdete. Se systémem KESSY můžete automobil odemknout, zamknout i nastartovat i přesto, že se v dálkovám ovládání vybije baterie.

Praktický systém bezklíčového zapalování KESSY si můžete objednat do většiny vozů Volkswagen, Škoda a SEAT.