Modely T-Cross a Tarraco v předprodeji! 10.12.2018

Téměř současně byl zahájen předprodej modelů Volkswagen T-Cross a SEAT Tarraco. Oba modely mají velké ambice uspět na evropském trhu. T-Cross představuje moderní crossover, nabízí široké možnosti individualizace, prostorný interiér a skvěle se hodí pro každodenní městský provoz. Ani Tarraco se ve městě neztratí, jeho vlastnosti však oceníte především na delších cestách, kde bude na každém ujetém metru dokazovat, že je opravdovým korábem silnic.

Volkswagen T-Cross

Cena modelu T-Cross začíná na českém trhu na 437 900 Kč. Zákazníci, kteří si nyní praktický crossover objednají, se v něm svezou již v dubnu 2019, kdy jim prodejci předají první vozy. Aktuálně lze vybírat ze dvou výkonových variant zážehového motoru 1.0 TSI a dvou výbavových linií, nabídka se však bude postupně rozšiřovat. Motor s výkonem 70 kW je spojen s pětistupňovou manuální převodovkou, výkonnější verze s výkonem 85 kW je nabízena se šestistupňovým manuálem a sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG.

Základní verze Life již v sériové výbavě nabízí LED zadní světlomety, multifunkční volant obšitý kůží, dešťový senzor, manuální klimatizaci, audiosystém Composition Colour, podélné střešní nosiče a 16" kola z lehké slitiny. V sériové výbavě verze Style se navíc objevují LED přední světlomety, adaptivní tempomat ACC, automatická klimatizace  Climatronic, audiosystém Media, AppConnect, paket Ambiente a 17" kola z lehké slitiny.

SEAT Tarraco

Největší SUV španělské automobilky zaujme na první pohled svým osobitým designem, kvalitou zpracování a použitých materiálů i výbavou. Interiér s 5 či 7 sedadly se může pochlubit nevídanou prostorností a variabilitou. Cena modelu Tarraco začíná na 762 900 Kč a první vozy se u tuzemských prodejců objeví již v lednu 2019.

Na výběr jsou dva zážehové a dva vznětové motory. Zážehové jednotky zastupují motory 1.5  TSI s výkonem 110 kW se šestistupňovou manuální převodovkou a pohonem předních kol a 2.0 TSI s výkonem 140 kW, který je přenášen na všechna kola díky sedmistupňové automatické  převodovce DSG a systému 4Drive. Vznětové motory 2.0  TDI jsou nabízeny ve dvou výkonových variantách, a to s výkony rovněž 110 kW a 140 kW. První z nich bude možné nakonfigurovat buď s manuální převodovkou a pohonem předních kol, nebo s převodovkou DSG a pohonem všech kol. Silnější varianta bude k dispozici výhradně s automatickou převodovkou DSG a pohonem 4Drive.

Zpočátku budou k dispozici dva výbavové stupně – Style a Xcellence. Výbava Style zahhrnuje 17" kola z lehkých slitin, full LED přední světlomety, automatickou klimatizaci, systém udržování jízdního pruhu Lane Assist, digitální přístrojový panel, dešťový senzor, bezklíčové odemykání, tempomat a zadní parkovací senzory.

Výbava Xcellence nabízí navíc sportovní přední sedadla, 19" kola z lehkých slitin, adaptivní tempomat ACC, třízónovou klimatizaci, elektrické otevírání pátých dveří, parkovací asistent a progresivní řízení.