Volkswagen Grand California – Obytný vůz pro dobrodruhy 20.6.2019

V letošním roce se konal již 15. ročník Transportersrazu, který uspořádala značka Volkswagen Užitkové vozy společně s Transporterclubem. Na srazu, kde se objevilo téměř 250 vozů různých generací, v rámci doprovodného programu proběhla výstavní premiéra modelu Grand California v České republice.

Grand California je určena pro opravdové milovníky života s obytným vozem. Cestovatelé mají k dispozici vybavenou kuchyni s dvěma vařiči a dřezem a kompletně zařízenou koupelnu s toaletou. V nabídce výbavy na přání je pak například satelit, LTE router nebo fotovoltaické panely. V obytném prostoru jsou k dispozici zásuvky s napětím 12 V a 230 V. Vzhledem k tomu, že se jedná o originální přestavbu značky, pyšní se vysokou kvalitou zpracování i těch nejmenších detailů a samozřejmostí je dostupná servisní podpora v široké síti autorizovaných prodejců.

Dlouhá a ještě delší

Na výběr je ze dvou velikostních variant. Grand California 600, která na délku měří 6 metrů, nabízí příčně umístěnou postel o velikosti 193 x 136 cm a patrovou postel pod střechou se dvěma místy na spaní s délkou 170 cm. Mohou se v ní tedy vyspat až čtyři osoby. Grand California 680 je s délkou 6,80 metru opravdovým korábem silnic určeným pro dva cestovatele, pro které je připravena postel o rozměrech 200 x 167 cm. Cestovatelé zde naleznou také spoustu úložného prostoru.

Odhodlání mu nechybí

Model pro dobrodruhy je postaven na základu modelu Crafter a pyšní se tak velmi dobrými jízdními vlastnostmi. Pod kapotou se ukrývá dvoulitrový motor TDI s výkonem 130 kW a osmistupňovou automatickou převodovkou. Standardně je poháněna přední náprava, ale v nabídce je i verze s pohonem všech kol 4Motion s uzávěrkou zadního diferenciálu.

Základní cena kratší verze Grand California 600 je 1 398 027 Kč a prodloužená varianta 680 stojí od 1 450 978 Kč včetně DPH.