S Autoklubem jsme si dojeli pro vánoční stromeček 11.12.2023

V sobotu 9.12.2023 projelo kontrolním stanovištěm v Autocentru Šmucler přes padesát posádek. Cíl byl jasný - na stanovištích získat co nejméně trestných bodů a projet celou trasu v nejkratším intervalu. 

40. ročník oblíbeného závodu "Jízda za vánočním stromkem" pořádál Autoklub Plzeň za podpory Městského obvodu Plzeň 3.

Závod nebyl jen o rychlosti. Jen zorientovat se v plánu cesty vyžadovalo jistou úroveň znalostí. Automobilová soutěž se tradičně zaměřuje na znalosti z dopravní výchovy. Posádky byly cestou průběžně kontrolovány a na průjezdních kotrolách plnili úkoly jak řidiči, tak děti. 

Na plzeňské pobočce Autocentra řidiči museli uvést správnou hloubku dezénových drážek zimních pneumatik a na místě si rovnou ověřili, zda jejich pneumatiky normu splňují. Děti, dle své věkové kategorie, určovali podle obrázku přednost v jízdě či vybavení lékárničky. 

Na místě nechyběl náš gepardí maskot, a tak si děti navíc vysoutěžily i čokoládový adventní kalendář nebo limonádu na cesty. 

Orientačí jízdu o délce ca 25 km zvládly nakonec všechny posádky a v cíli je čekala jednak odměna v podobě voucheru na nákup vánočního stromečku a další hodnotné výhry, tak i podvečer plný zábavy. Výsledky všech katerogií budou zveřejněny na www.autoklubplzen.cz.