Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

Škoda připravuje SUV s elektrickým pohonem ve verzi RS 11.7.2018

Automobilka Škoda již za pár let představí sportovní elektromobil, který bude nést označení RS. V letošním roce přibude k Octavii RS sedmimístný Kodiaq RS, za dva nebo tři roky bychom se však měli dočkat prvního sportovně zaměřeného SUV elektromobilu, který se objeví v nabídce mladoboleslavké značky a ponese logo RS.

Jeden z mnoha

Celý koncern Volkswagen se snaží prorazit na poli elektromobility s novými vozy s elektrickým pohonem. V příštích několika letech jich na trh přijde opravdu hodně a pozadu nezůstane ani Škoda. V roce 2020 se uvede s elektrickým SUV, které bude vycházet z konceptu Vision E. Kromě základního modelu přijde i jeho sportovně založená verze, což potvrdil člen představenstva společnosti zodpovědný za prodej a marketing Alain Favey.

„Bude zde RS verze našeho chystaného elektromobilu. Bude více o stylu a zážitcích, nikoliv nezbytně o výkonu,” řekl k chystanému modelu Alain Favey. Z těchto slov je patrné, že verze RS připravovaného elektromobilu nebude mít za cíl ohromit výkonem, ale nabídne především dynamický vzhled s detaily zvýrazňujícími charakter vozu a sportovnější jízdní vlastnosti. Zákazníkům jde totiž podle slov Faveye více o vzhled než o ohromující výkon.

Atraktivita mu chybět nebude

O základní verzi připravovaného SUV s elektrickým pohonem Favey řekl, že bude výrazná a atraktivní, vůz by neměl vyděsit současné zákazníky značky, ale zároveň by měl přitáhnout nové. Karoserie bude vycházet z konceptu Vision E, vzhled interiéru se však inspiruje u  konceptu Vision X. Chybět by neměla obrazovka multimediálního systému, která nebude integrovaná do palubní desky. Tohoto řešení se v budoucnu dočkají i další vozy značky.

Kromě Octavie, SUV eletromobilu, a Kodiaqu, který se dočká představení verze RS letos na pařížském autosalonu, by se návratu sportovní verze mohla dočkat i  Fabia. Fabia RS by mohla přijít společně s novou generací, která se má představit v roce 2020.