SEAT Leon Cupra R přijde s 310 koňmi 8.9.2017

SEAT vytvořil již tři ostré modely Leonu Cupra - první měl 280 koní, druhý spatřil světlo světa s 290 koňskými silami a  nejnovější model má pak 300 koní a pohon všech kol.

Nyní přichází vrcholná verze SEAT Leon Cupra R s neuvěřitelným výkonem 310 koní pod kapotou. Leon Cupra R bude mít ověřený náhon přední nápravy a manuální šestistupňovou převodovku. Pod kapotou zůstává přeplňovaný dvoulitrový benzínový čtyřválec vyladěný na již zmiňovaných 310 koňských sil. 

Stejný výkon jako Golf R

SEAT Cupra R dorovná koncernového bratra Golf R, který má v nové modelové řadě také 310 koní. Možnou výhodou Golfu R bude tradičně náhon na všechna čtyři kola a z toho plynoucí lepší akcelerace z 0 na 100 km/h.

Pro opravdové závodníky

SEAT Leon Cupra R bude patřit ke špičce v kategorii hot-hatchů a sáhnout by po ní měli již zkušení řidiči nebo závodníci. Výkon totiž bude značně přesahovat již tak dost výkonné vozy Octavia RS s nejsilnější motorizací nebo Golf GTI, které díky svému výkonu v běžném provozu vynikají. A Leon Cupra R bude ještě něco víc.

Leon Cupra R není jen o brutálním výkonu, ale také o designových změnách odlišujících tento jedinečný model od ostatních. Na první pohled jsou patrné karbonové prvky v přední i zadní části vozu. V SEATu se pustili do netradiční barevné kombinace, obzvláště měděná barva na kolech nebo ve znaku vozu působí zajímavě a neotřele. Při výběru barvy budete moci sáhnout ke třem možným nabízeným odstínům (černá, šedá a matně šedá). Inspiraci pro silniční model hledali Španělé bezpochyby u sportovní verze, se kterou jezdí i český závodník Petr Fulín.

Omezený počet

O zkrocení početného stáda koní se nově budou starat sportovní brzdy Brembo. Leon Cupra R bude disponovat také novým výfukovým systémem a ještě lepším adaptivním podvozkem. Leon Cupra R nebude strojem pro každého a s tím také v SEATu počítají. Naplánována je výroba pouhých 799 kusů, takže pokud máte zájem, není na co čekat. Pokud raději chcete o něco běžnější vůz, samozřejmě je tu verze s výkonem 300 koní  Leon Cupra 300.