Na scénu přijíždí Škoda Karoq Sportline 2.8.2018

Před dvěma dny jsme se dozvěděli první oficiální informace o Karoqu Scout a nyní ho následuje Karoq Sportline. To znamená jediné – na pařížském autosalonu, který se koná v říjnu 2018, Škoda představí hned dvě nová provedení Karoqu – Scout a Sportline.

Exkluzivní motorizace

Karoq Sportline bude v nabídce hned se čtyřmi motory, dvěma benzínovými a dvěma dieselovými. Základem bude benzínový čtyřválec 1.5 TSI s výkonem 110 kW ve spojení s šestistupňovou manuální převodovkou a pohonem předních kol. Při volbě tohoto motoru se sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG si budete moci vybrat pohon všech kol. Exkluzivně v rámci modelové řady Karoq bude pro verzi Sportline k dispozici motor 2.0 TSI s výkonem 140 kW, o přenos výkonu na všechna čtyři kola se postará převodovka DSG.

V nabídce dieselových pohonných jednotek se objeví motor 2.0 TDI ve dvou výkonových variantách. První varianta motoru s výkonem 110 kW bude dodávána s manuální převodovkou nebo převodovkou DSG. Pro vozy s tímto motorem a manuální převodovkou je pohon všech kol dodáván volitelně, vozy s převodovkou DSG ho dostanou standardně. Výkonnější varianta nabídne výkon 140 kW a bude dodávána výhradně s pohonem všech kol a převodovkou DSG.

Sportovní design

Karoq Sportline rozeznáte od klasické verze na první pohled. Dostal totiž upravené nárazníky a exkluzivně dodávaná černě lakovaná 18" kola z lehkých slitin. Na přání budou dodávány ještě 17" nebo 19" kola, oba typy v černé metalické barvě. K elegantnímu vzhledu přispívá také obložení spodní hrany dveří v barvě karoserie v kombinaci s černou barvou, tónovaná skla a černé střešní nosiče. Na předních blatnících pak najdete ozdobné plakety s nápisem „Sportline”.

V interiéru oceníte černá sportovní sedadla se stříbrnými kontrastními švy, která poskytnou při jízdě velmi dobrou oporu těla. Sedadla jsou potažena trojvrstvou tkaninou Thermoflux, která vyniká vysokou prodyšností, a především v létě poskytne cestujícím nadstandardní komfort i při dlouhé jízdě. Multifunkční sportovní volant je potažen černou perforovanou kůží, která je prošívána stříbrnými švy, volant tak skvěle ladí se sedadly. Přitažlivým doplňkem jsou pedály vyrobené z nerezové oceli. Na sportovním vzhledu se podílí rovněž černá stropnice a černé obložení sloupků.

Bohatá standardní i volitelná výbava

Na přání Škoda bude dodávat Karoq Sportline s digitálním přístrojovým panelem, který kromě čtyř stávajících uspořádání dostane ještě páté zobrazující otáčkoměr a aktuální rychlost uprostřed displeje. Cestující potěší LTE modul s WLAN-hotspotem, díky kterému mohou být neustále připojeni k internetu. Chování vozu si řidič bude moci přizpůsobit pomocí voliče jízdních profilů a elektronická kontrola stability ESC nabídne dvě úrovně nastavení.

V interiéru najdete řadu odkládacích prostor a Karoq Sportline nabídne, stejně jako ostatní  modely Škoda , i řadu  Simply Clever  prvků.  Ve volitelné výbavě se pak objeví třeba elektricky ovládané víko zavazadlového prostoru a virtuální pedál pod zadním nárazníkem sloužící k jeho otevření pomocí pohybu nohy pod ním.