Škoda Karoq Scout se představuje 31.7.2018

Škoda rozšiřuje svou modelovou řadu Karoq. Na pařížském autosalonu, který se koná v říjnu 2018, se představí Karoq Scout. Karoq Scout představuje terénní provedení klasické verze Karoqu, a proto nabídne kromě vzhledu odkazujícího na jeho robustnost i pohon všech kol, stejně jako ostatní vozy Škoda s přívlastkem Scout.

Karoq Scout si má hravě poradit s každodenním životem ve městě a problém by mu neměl dělat ani lehčí terén. Vnitřní prostor bude, stejně jako u standardního provední, velmi velkorysý vzhledem k vnějším rozměrům vozu. Díky tomu splní požadavky na prostor téměř při jakékoliv příležitosti, například rodina s dětmi by neměla mít žádný problém jet s Karoqem na dvoutýdenní dovolenou.

Co bude pod kapotou?

O pohon Karoqu Scout, který bude mít se všemi motorizacemi standardně dodávaný pohon všech kol, se postará buď jeden z dvojice dieselových motorů nebo benzínová jednotka. Základem je benzínový čtyřválec 1.5 TSI s výkonem 110 kW ve spojení se sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG. Dieselové pohonné jednotky zastoupí motor 2.0 TDI ve dvou výkonových verzích, první nabídne 110 kW a bude k dispozici buď se šestistupňovou manuání převodovkou nebo převodovkou DSG se sedmi stupni. Výkonnější verze dosáhne maximálního výkonu 140 kW, který bude na kola přenášen pomocí sedmistupňové převodovky DSG.

Přitažlivé doplňky

Terénní vzhled vozu podtrhují stříbrné ochranné prvky karoserie, výrazné lemy blatníků a antracitově černá 18" kola z lehkých slitin s leštěným povrchem. Ve volitelné výbavě se pak jako alternativa budou nacházet 19" kola z lehkých slitin, které zdůrazní také jeho dynamiku. Na dynamickém vzhledu se podílí i skla s vysokým stupňem tónování v zadní části vozu.

Bohatá sériová výbava

V interiéru stojí za pozornost komfortní sedadla s novými potahy a černo-hnědými kontrastními švy. Na všech sedadlech je vyšitý nápis „SCOUT”. V sériové výbavě jsou ještě například pedály z nerezové oceli, multifunkční kožený volant nebo diodové ambientní osvětlení. Ve volitelné výbavě se objeví třeba elektricky ovládané víko zavazadlového prostoru a virtuální pedál pod zadním nárazníkem sloužící k jeho otevření pomocí pohybu nohy pod ním.

Na digitálním přístrojovém panelu si řidič bude moci zobrazit informace, které bude v danou chvíli potřebovat, například mapu s navigačními pokyny. Dostupný je také LTE modul s WLAN-hotspotem. V interiéru najdete řadu odkládacích prostor a Karoq Scout nabídne, stejně jako ostatní modely Škoda, i řadu Simply Clever prvků.