CUPRA Ateca: Nová éra začíná! 2.11.2018

CUPRA Ateca je prvním vozem, který se objevuje v nabídce v nově založené značky CUPRA. Ohromí svým vnějším vzhledem, elegantním interiérem a sportovními jízdními vlastnostmi. Vyspělá konstrukce s inovativními technologiemi umožňuje dosahovat nadstandardních výkonů, a přitom je složitost ovládání stejná jako u běžných automobilů.

„Obliba vozů SUV neustále roste, ale na trhu není žádný vůz, jako je CUPRA Ateca. Proto jsem přesvědčen o tom, že bude úspěchem a skvělým prvním pilířem značky CUPRA, který dokonale vyjadřuje její klíčové hodnoty: sofistikovanost, jedinečnost a sportovní výkony.  Kromě toho jsme velmi optimističtí, že oslovíme nové zákazníky, kteří hledají tak jedinečný vůz na rozhraní mezi mainstreamovým a klasickým prémiovým segmentem,”  říká Wayne Griffiths, člen představenstva odpovědný za prodej a marketing.

Sportovní jízda v SUV se stává skutečností

CUPRA Ateca je sice nabízena jen s jediním motorem, za nedostatek to však rozhodně nelze považovat, protože je jím jeden z technologicky nejvyspělejších motorů na trhu, zážehový čtyřválec 2.0 TSI s přímým vstřikováním a přeplňováním turbodmychadlem. Motor dosahuje nejvyššího výkonu 300 koní (221 kW) a maximální točivý moment má hodnotu 400 Nm. Díky tomu se Ateca rozjede z 0 na 100 km/h za 5,2 sekundy (k dispozici je funkce Launch Control) a dokáže jet rychlostí až 247 km/h.

Výkon je přenášen na kola pomocí sedmistupňové automatické převodovky DSG. Pohon všech kol 4Drive se postará o co nejlepší přenos výkonu na silnici a vysokou jízdní stabilitu v zatáčkách. Samozřejmostí je nastavitelný podvozek a možnost volby jízdního režimu. Jednotlivé jízdní režimy se od sebe výrazně odlišují nejen reakcí na plyn, ale díky adaptivním tlumičům DCC a vyspělému pohonu 4Drive řidič zaznamená i další změny v jízdním projevu a komfortu. Chování vozu si zkrátka lze přizpůsobit přesně podle nálady a aktuální jízdní situace.

Přitažlivý a temperamentní design

Pozadu za jízdními výkony nezůstává ani design. Mřížka chladiče s voštinovou strukturou a novým logem CUPRA dodává vozu dynamický vzhled. Eleganci výkonného SUV podtrhují černé lesklé detaily – střešní nosiče, zpětná zrcátka, okenní a boční ochranné lišty, přední spoiler, zadní difuzor a spoilery na zadním okně. Třešničkou jsou čtyři koncovky výfuku a exkluzivně dodávaná 19" kola broušená diamantem.

Příď s výraznými tvary se může pochlubit charakteristickými LED světlomety, které zajišťují dobrý rozhled i v noci. Na výběr bude celkem šest barev karoserie, které přitažlivé španělské tvary ještě více umocní – modrá E nergy, červená Velvet, stříbrná Brilliant, šedá Rodium, černá Magic a bílá Nevada.

Komfort se sportovním nádechem

V interiéru čekají na celou posádku komfortní sedadla, která jsou čalouněna Alcantarou v černé barvě a zdobí je prošívání v odstínu mědi, boční vedení sedadel má povrchovou úpravu připomínající uhlíková vlákna. Rovněž výplně dveří jsou čalouněny Alcantarou a na hliníkových prahových lištách se hrdě ukazuje osvětlený nápis CUPRA.

Řidič jistě ocení sportovní volant obšitý kůží s prošíváním v odstínu mědi a hlavici řadicí páky ve stejném provedení. Elegantním detailem jsou hliníkové pedály. Na digitálním přístrojovém panelu s vysokým rozlišením si řidič může zobrazit všechny důležité informace o jízdě nebo navigaci. Panel doplňuje 8" dotykový displej multimediálního systému. Nejvyšší možnou úroveň nabízí CUPRA Ateca v oblasti informačních a zábavních systémů i konektivity v podobě nejnovější generace systému Full Link ( Apple CarPlay a Android Auto).

CUPRA – značka s budoucností

Značka CUPRA se představila v únoru 2018 s cílem vytvořit originální řadu produktů se zaměřením na modely značky SEAT. Již na konci tohoto roku se u 277 speciálně vybraných prodejců, včetně Autocentra Jan Šmucler, objeví CUPRA Ateca, která zahajuje novou éru výkonných SUV v dané cenové kategorii. Díky tomu je ideálním vozem pro vstup značky CUPRA na trh. Základní cena zahrnující pětiletou záruku (100 000 km) je v České republice stanovena na 1 199 900 Kč.