Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

Škoda se může pochlubit milionem vyrobených SUV 21.8.2018

Automobilka z Mladé Boleslavi vyrobila již milion vozů kategorie SUV. Jubilejním miliontým SUV je Škoda Karoq. První SUV se v nabídce Škody objevilo v roce 2009 s příchodem modelu Yeti, v současné době se na růstu počtu vyrobených SUV podílí především modely Kodiaq a Karoq. Tyto modely také patří mezi nejdůležitější zdroje růstu společnosti, ostatně SUV ofenziva je jednou ze základních součástí Strategie 2025, která automobilku připraví na změny v automobilovém průmyslu a pomůže jí, aby patřila mezi nejúspěšnější světové automobilky.

„Jeden milion vyrobených vozů v kategorii SUV představuje skvělý úspěch. V současné době přijímáme potřebná opatření, abychom mohli i v budoucnosti uspokojit rostoucí poptávku po vozech tohoto segmentu. Například náš závod v Kvasinách bude kompetenčním centrem pro výrobu vozů kategorie SUV. Model Škoda Karoq se kromě toho jako jediný vůz naší značky vyrábí od začátku roku ve dvou českých závodech naší společnosti,”řekl k milníku Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast výroby a logistiky.

Zatím vládne Yeti

Největší podíl na milionu prodaných SUV má model Yeti, který byl uvedený na trh v roce 2009. Jeho výroba byla ukončena v roce 2017 a za celou dobu jeho výroby vzniklo 684 500 vozů tohoto modelu. Na jaře roku 2017 Škoda představila model Kodiaq a v říjnu stejného roku se objevil Karoq. Od jara letošního roku doplňuje nabídku nabízených SUV model Kamiq, ten je však exkluzivně nabízen pouze pro čínský trh.

Do poloviny července sjelo z výrobních linek 215 700 vozů modelové řady Kodiaq, 87 800 kusů modelu Karoq a onen milion vyrobených vozů doplňuje 12 000 kusů modelu Kamiq. Škoda vyrábí své SUV modely hned v několika zemích, kromě České republiky vznikají vozy s okřídlený šípem na kapotě z oblíbené kategorie SUV také v Indii, Rusku, Číně a Německu.

Jubilejní Karoq

Miliontým SUV značky Škoda se stal Karoq s motorem 1.5 TSI, který poskytuje maximální výkon 110 kW, a automatickou převodovkou DSG. Jubilejní Karoq ve výbavě Ambition je lakován v odstínu zelené Emerald a vyroben byl v českém závodě v Kvasinách. Vůz si převzal manželský pár ze Španělska. Noví majitelé se pro Karoq rozhodli díky vysoké kvalitě zpracování, přesvědčivému poměru ceny a výkonu a moderním technologiím, které nabízí.