Prestižní evropské ocenění pro SEAT ATECA! 27.1.2017

Menší SUV patří k nejnáročnějším segmentům na auto-trhu. Konkurence je obrovská a rozhodně není jednoduché zaujmout. ATECA to ovšem dokázala. Porotci z ankety AUTOBEST, kteří se sešli z 31 zemí, považují Atecu za "N ejlepší vůz ke koupi v Evropě v roce 2017". Ocenění dokazuje, že jde o neinovativnější a nejucelenější nabídku pro zákazníky v celé Evropě.


Ocenění AUTOBEST pro španělské SUV

Atece potvrzuje opravdu náročný vývoj společnosti SEAT a velké úsilí, které bylo vynaloženo na upevnění pozice značky. Porota již šestnáctého ročníku ankety AUTOBEST ocenila na ATECE téměř vše - vzhled, komfort a snadné řízení, vynikající poměr ceny a výkonu a obchodní se servisní sítí po celé Evropě. Na konci listopadu 2016 byla Ateca vybráza ze 4 velmi dobrých rivalů. Tak moc dobrá je.

SEAT do toho začíná šlapat

V následujícím roce a půl - 18 měsících - SEAT představí hned 4 novinky. Jednou z nich je Ateca, bude následovat modernizovaný LEON a pátá generace Ibizy, poslední novinka pak bude SEAT Arona. Arona bude stát na základu Ibizy a půjde o sourozence nové ŠKODY Yeti.

SUV Ateca hned po uvedení byla v několika tisících kusech předobjednána, na nový kus z továrny si počkáte minimálně půl roku. Překonala veškerá očekávání.

Jak si ATECA povede?

Hlavním důvodem pro vítězství v anketě bylo vysoké hodnocení všestrannosti modelu. Motory jsou přeplňované - ať už naftové TDI či benzínové TSI - nabízejí výkon od 115 do 190 koní. K dispozici bude jak pohod dvou, tak i čtyř kol. V kombinaci s manuální nebo automatickou převodovkou DSG to bude parádní svezení. V základní výbavě najdete spoustu vychytávek. Příplatková výbava však nezmizela. Možná naopak - bude to po vzoru Volkswagenu. Připlatit si můžete za LED světlomety, spoustu asistenčních systémů (asistent pro jízdu v pruzích, v koloně...), LED přední světlomety nebo 8" dotykový displej s podporou technologie Full-Link.

Ateca přivítá novou výbavovou řadu, Xcelence, která projde později napříč všemi modely. U prvního SEATího SUV bude tato výbavová řada obsahovat interiér v Alcantře, parádní kola, nebo systém Front Assist s funkcí nouzové brzdy ve městě. V nouzové situaci dokáže tento systém vůz zcela zastavit.

SEAT v číslech

SEAT je jedinou španělskou společností, která se zabývá výrobou automobilů a zahrnuje od návrhu designu, vývoj, výrobu i prodej. SEAT se sídlem v Martorellu vyveze přibližně 80 % svých modelů za hranice - do více než 75 zemí světa. V toce 2015 SEAT utržil 8,3 miliardy EUR a poprvé od roku 2007 prodal více než 400 000 vozidel za rok.

Automobilka zaměstnává více než 14 000 pracovníků. Ve třech závodech (Barcelona, Martorell a El Prat de Liobregat) se vyrábí Ibiza a Leon, Alhambru produkuje závod v Portugalsku, Mii je ze Slovenska a v České republice najdeme původ Toleda a Atecy.

Zajímavostí může být také fakt, že SEAT zaměstnává ve vývoji přes 1 000 inženýrů. Ti dohlížejí nejen na kvalitu a desing, ale také na všechny aktivity spojené s udržením rozvoje a snižováním emisí CO 2.