Nový Touareg se již brzy představí na pekingském autosalonu 2.3.2018

Již brzy se objeví třetí generace SUV Volkswagen Touareg. Nová generace modelu Touareg bude postavena na platformě MLB Evo, kterou sdílí velká SUV prémiových značek z koncernu Volkswagen. Oproti předchozí genaraci naroste o 77 mm na délku, která tak bude 4 787 mm, šířka dosáhne hodnoty 1 984 mm. I přes větší vnější rozměry se však podařilo dosáhnout úspory hmotnosti přbližně 200 kilogramů.

Moderní design a propracovaný interiér

Vzhled bude vycházet z konceptu T-Prime GTE, ale částečně se bude podobat Tiguanu a některé designové prvky budou podobné jako u luxusní limuzíny  Arteon. Především přední maska by se měla podobat té, jakou má Arteon. V interiéru se objeví mimo jiné digitální přístrojový panel a také nový multimediální systém, jehož obrazovka zastane funkci většiny klasických tlačítek na středovém panelu.

Dočkáme se osmiválce?

Nejprodávanějšími motory by se měly stát třílitrové vznětové vidlicové šestiválce se 170 kW a 210 kW. Nabízen bude i zážehový šestiválec s maximálním výkonem 250 kW. Později by se měl v nabídce motorů objevit dokonce čtyřlitrový vznětový osmiválec, který by byl více než důstojným vrcholem nabídky. Všechny motory budou spojeny výhradně s osmistupňovou automatickou převodovkou DSG. V budoucnu by Touareg měl být k dostání i jako plug-in hybrid.

Světová premiéra proběhne 23. března na automobilovém veletrhu v Pekingu, kde budou o novém Touaregu zveřejněny také podrobnější informace. Do Pekingu představovaný vůz sám dojede rovnou z továrny v Bratislavě, kde bude probíhat jeho sériová výroba. Trasu dlouhou bezmála 7 500 kilometrů by měl ujet během následujícíh třech týdnů. Do prodeje by se měl dostat již začátkem léta tohoto roku.