Nový Touareg byl vyfocen téměř bez maskování 29.11.2017

Německá automobilka Volkswagen se snaží rozšířit a inovovat svou nabídku modelů SUV. Jedním z modelů, který se dočká výrazných změn, bude i velké SUV Touareg, jež bylo prvním SUV v nabídce této značky, a právě to bylo nedávno vyfoceno při testování v Číně. Nový Touareg bude postaven na platformě MLB Evo jako podobné vozy prémiových značek spadajících do koncernu Volkswagen.

Po tom, co se začaly prodávat stylové městské SUV  T-Roc nebo Tiguan Allspace nabízející až sedm sedadel, se konečně dostane řada i na třetí generaci Touaregu. Vzhled bude vycházet z konceptu T-Prime GTE, ale částečně se bude podobat Tiguanu a z části pravděpodobně také luxusní limuzíně Arteon, jeho přední maska, která je na fotografiích zakryta, by totiž mohla vypadat velmi podobně jako právě u Arteonu.

Nabídka motorů

Základní motorizací nového Touaregu má být benzínová pohonná jednotka 2.0 TSI, u dieselových agregátů pak půjde o 2.0 Bi-TDI. V nabídce se objeví i šestiválce 3.0 V6 TDI a 3.0 V6 TSI a spekuluje se i o čtyřválcovém plug-in hybridu a čtyřlitrovém dieselovém osmiválci. Motory budou spojeny s osmistupňovou automatickou převodovkou od ZF.

Před časem se o chystané třetí generaci Touaregu vyjádřil Elmar-Marius Licharz, vedoucí Volkswagenu v oblasti středních a velkých automobilů, slovy:  „Pro Touareg je to velký skok. Má vlastnosti, které pro Volkswagen označujeme za prémiové – je mladý, konektivní a cool. To byly naše hlavní myšlenky."

Již příští rok

Nová generace Touaregu by se měla představit v únoru příštího roku a výstavní premiéra se má odehrát na březnovém autosalonu v Ženevě. Prodej by pak měl začít již začátkem léta.