Kodiaq se bude vyrábět také v Rusku 4.9.2017

Škoda Kodiaq se již krátce po představení stala díky velkému zájmu zákazníků úspěšným automobilem, a tak není divu, že její výroba musí probíhat ve více výrobních závodech. V současné době se tak vyrábí nejen v Kvasinách, ale také v Číně a na Ukrajině. Nyní ruské zastoupení Škody oficiálně potvrdilo výrobu Kodiaqu v Nižním Novgorodu, kde se od roku 2011 vyráběl Yeti a od roku 2013 z místních výrobních linek sjíždí i nejúspěšnější model značky Octavia.

Dlouhé rozhodování

Výroba v závodu společnosti GAZ začne v prvním čtvrtletí roku 2018. O tom, zda se zde Kodiaq bude vyrábět, se rozhodovalo dlouhou dobu, definitivní rozhodnutí nakonec přišlo při návštěvě Michaela Oeljeklause, který je členem představenstva mladoboleslvské automobilky a zodpovídá za vývoj a logistiku.

Oeljklaus po návštěvě ruského výrobního závodu řekl: „Místní výroba hrála v dlouhodobé strategii automobilky vždy klíčovou roli. Zahájení stavby prvního SUV tady je pro nás velkým úspěchem a váženým krokem."

Proč je Kodiaq tak úspěšný?

Kodiaq se jen za pár měsíců prodeje dostal do TOP 10 nejprodávanějších automobilů v České republice. Z části za to jistě může jeho propracovaný vzhled, za který dostal uznávanou Red Dot Award pro rok 2017 za design, ale pyšnit se může nejen svým vzhledem. Kodiaq také skvěle  obstál v testu bezpečnosti organizace Euro NCAP, kde samozřejmě získal maximální hodnocení pěti hvězd, a jeho motory s výkony od 110 kW do 140 kW se ukazují jako spolehlivé a jejich projev se hodí k celkovému charakteru vozu. I proto vyhrál anketu Auto roku 2017.