Škoda Kodiaq získala pět hvězd v testu bezpečnosti 2.6.2017

Škoda Kodiaq si právě odbyla sérii crashtestů a od organizace Euro NCAP obdržela plný počet, tedy pět, hvězdiček. Výsledek byl poměrně očekávaný, protože před rokem s taktéž plným počtem hvězdiček prošel Volkswagen Tiguan, který je postavený na stejném základu. Takového výsledku dosáhla díky moderní konstrukci a řadě bezpečnostních asistentů, které nabízí. Mezi ně patří například rozpoznání únavy řidiče, systém Travel Assist, který umí číst dopravní značky, nebo Lane Assist pro udržování vozidla v jízdním pruhu.

Kodiaq exceloval

Kodiaq si výborně vedl v ochraně cestujících na předních sedačkách, kde získal úctyhodných 92 procent, za ochranu dětí pak velice slušných 77 procent. Díky systému Emergency Brake Assist si vysloužil 71 procent za ochranu chodců. V testu zvládl zastavit před chodcem, který mu vběhl do cesty z rychlosti 25 km/h. V testu bočního narázu obdržel dokonce plný počet bodů!

Plusové body získal také díky devítí airbagům a systému Crew Protect Assist, který při zvýšeném riziku kolize přivře všechna okna (včetně střešního) a zajistí bezpečnostní pásy na předních sedadlech. V případě nehody odemkne dveře, přeruší se přívod paliva, automaticky se zapnou výstražná světla a multikolizní brzda se postará o co nejlepší zastavení vozu.