CUPRA Ateca Special Edition: Ještě výjimečnější 21.3.2019

Značka CUPRA na autosalonu v Ženevě představila mimořádnou verzi modelu CUPRA Ateca, který je začátkem nové éry dostupných sportovních vozů. Jedinečný model definovaný výrazným designem, stylovým interiérem a vysokým výkonem byl vylepšen tak, aby byl výsledek ještě dokonalejší. Název je jednoduchý, ale skvěle vystihuje jeho výjimečnost – CUPRA Ateca Special Edition. Objednávky na tuto verzi budou zahájeny na konci roku 2019.

CUPRA Ateca Special Edition má za úkol potěšit ty nejnáročnější nadšence do SUV.  Výjimečnost je jednou ze základních hodnot vize značky CUPRA. Stejně, jako v loňském roce u modelu CUPRA R, chceme nabídnout limitované edice i u našich ostatních nejúspěšnějších modelů a překvapit všechny s vášní pro exkluzivní design. CUPRA Ateca Special Edition je dělaná ručně, čímž posunula pojem zakázková výroba na novou úroveň,” říká  Antonino Labate, ředitel strategie, obchodu, rozvoje a operací společnosti CUPRA.

Neobyčejný požitek z jízdy

Motor je stejný jako u standardní verze, to ale rozhodně není na škodu. Jedná se totiž o čtyřválec 2.0 TSI s přímým vstřikováním, který produkuje výkon 300 koní a točivý moment 400 Nm. O přenos síly na silnici se stará sedmistupňová automatická převodovka DSG a pohon všech kol.

Standardně dodávané jsou výkonné brzdy Brembo. Dokonalou kontrolu nad vozem pomáhá zajišťovat také progresivní řízení.  Zvláštní péče se dočkalo nové výfukové potrubí Akrapovič. Posádce při jízdě nabízí jedinečný zvukový doprovod a navíc snižuje hmotnost vozu o 7 kilogramů.

Exkluzivně jedinečný

Již standardní CUPRA Ateca se prezentuje výrazným a přitažlivým sportovním designem. Design verze Special Edition je však ještě důmyslnější. Exkluzivní 20palcová kola z lehké slitiny se podílí nejen na zvýraznění vzhledu, ale přispívají také k vyšší jízdní stabilitě. Kryty zpětných zrcátek jsou vyrobeny z karbonového vlákna a zadní spoiler, rovněž z karbonového vlákna, zajišťuje lepší přítlak. Celkový vzhled podtrhuje lakování karoserie v barvě Graphene Grey.

Změnami prošel také vnitřek vozu. Přední skořepinová sedadla jsou čalouněna Alcantarou v barvě Petrol Blue. Broušená kůže ve stejném odstínu slouží k čalounění výplní dveří a zadních sedadel. Nová barevná kombinace čalounění ve spojení s karbonovými rámečky kolem výdechů klimatizace a kolem ovladačů ve středu palubní desky představuje nové pojetí vzhledu sportovně-elegantního interiéru. Díky důrazu kladenému na detaily nechybí ani podlahové rohože s logy CUPRA.