Za dva roky by se měl objevit nový Golf R s výkonem 400 koní! 4.6.2018

V roce 2020 by se měla objevit nová verze Golfu R a podle Volkswagenu se bude jednat o opravdu extrémní sportovní vůz. Osmá generace Golfu bude uvedena na trh již v příštím roce a opět půjde o univerzální automobil pro všechny, který si bez sebemenšího problému poradí s každodenním životem ve městě i dlouhými jízdami mimo něj. Golf bude opět k dostání v několika různých verzích, chybět samozřejmě nebude ani populární GTI, ale opravdu výjimečná má být nově příchozí verze R.

Jürgen Stackmann, šéf prodeje a marketingu společnosti, řekl: „Značka R se stane extrémní. Takové auto může jít nad rámec racionality. Nikdo nepotřebuje kompaktní vůz s výkonem 400 koní, ale existuje pro něj místo? Jistě. A přesně sem R patří. S výraznějším designem se můžeme posunout zase o kousek dále. Značka R zamíří mezi vozy orientované na výkon, za které jsou zákazníci ochotni zaplatit odpovídající cenu. Projekt I.D. R Pikes Peak ukazuje, že značka R má smysl i v elektrickém světě. Nemůžeme se spoléhat jen na konvenční pohonné jednotky. Je to pro naši značku nový rozměr.”

Ve všem extrémnější

Zatím nejsou známy přesné technické údaje, ale podle předpokladů se o pohon postará přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec s výkonem 400 koní. O přenos této na hatchback ohromné porce výkonu na silnici se má postarat sedmistupňová automatická převodovka DSG společně s pohonem všech kol 4Motion. Osmá generace Golfu by měla dostat mild-hybridní technologii se 48V palubní sítí a verze R pravděpodobně nebude výjimkou. Díky tomu můžeme očekávat opravdu překvapivé zrychlení a také úsporu paliva.

Golf R se má výrazně změnit i po stránce designu, očekávat tak můžeme větší rozdíly mezi základní verzí a verzí R, něž je tomu u současné generace Golfu. Podle spekulací bychom se mohli dočkat použití uhlíkových vláken, výrazněji upravených nárazníků nebo čtyř koncovek výfuku.