Volkswagen ukázal oficiální skici 8. generace modelu Golf 11.10.2019

Volkswagen dva týdny před premiérou 8. generace modelu Golf zveřejnil první oficiální skici exteriéru a interiéru, které zřetelně ukazují, jakým směrem se design bestselleru bude ubírat. Prezentovat se bude sportovnějším, více odvážným vzhledem zvenku i vevnitř. Nová generace Golfu se vyznačuje vyšším stupněm digitalizace a konektivity a dočkala se mnoha technologických inovací.

Zaměřen na dokonalost

Při vývoji byl kladen důraz na další vylepšení jeho předností, které se zasluhují o to, že je právě tento model světovým bestsellerem. Pod kapotou se objeví nové úsporné motory a vylepšením prošlo také odpružení poskytující lepší obratnost a komfort jízdy. Golf se drží posledních trendů i díky digitalizovanému, na konektivitu zaměřenému interiéru, vyspělým jízdním asistentům a online funkcím a službám.

 

Golf na první pohled

Vnější design je více dynamický, než tomu bylo kdykoli předtím, ale uchovává si svoje nezaměnitelné rysy, díky kterým je okamžitě rozpoznatelný ze všech stran. V interiéru se objevují svěží barvy a příjemné tkaniny a dominuje mu digitální kokpit, podobný jako má například vlajková loď Touareg.

Dostupný ještě letos

Osmá generace Golfu se dočká premiéry 24. října ve Wolfsburgu a na první trhy vstoupí již v prosinci. Kromě klasického hatchbacku se můžeme těšit i na verze Variant, GTI a R, které se představí příští rok. Skončit by však kvůli slabé poptávce mělo třídveřové provedení a nástupce se nedočká ani Golf Sportsvan, protože vozy kategorie MPV v Evropě dlouhodobě vytlačují populární SUV.