Volkswagen plánuje zavést prodej automobilů na internetu 11.10.2017

Volkswagen se chystá udělat významný krok, který se týká způsobu prodeje vyrobených vozů. Bude je prodávat na internetu. Německá automobilka tímto krokem reaguje na spotřebitelské chování, které se s rozmachem moderních technologií zásadně mění. Informaci o novém způsobu prodeje sdělil agentuře Reuters člen představenstva Volkswagenu Jürgen Stackmann, který zodpovídá za prodej a marketing značky.

Snaha o zvýšení efektivity prodeje

Hlavním důvodem pro zavedení internetového prodeje je snaha zvýšit ziskovost a efektivitu evropské distribuční sítě, která v současné době zahrnuje zhruba 3 000 poboček. Ziskovost by se podle Stackmanna měla zvýšit přibližně o 10 procent. Z jednoho distribučního místa má automobilka průměrný výnos 1 procento a chtěla by, aby toto číslo bylo dvojnásobné, výnos z každé pobočky by tedy činil 2 procenta.

Dojde k uzavření poboček

Jisté je, že po zavedení online prodeje vozů dojde k uzavření některých poboček. Kolika z nich se bude uzavření týkat, se zatím můžeme pouze dohadovat, s velkou pravděpodobností však půjde o menší pobočky, které nemají tak velké prodeje jako větší dealeři. Více podrobností o plánovných krocích již Stackmann neřekl. Otázkou tak například zůstává, kdy ke spuštění prodeje na internetu dojde a jak bude probíhat.