Škoda Kamiq již v prodeji! Přijíždí nabitá výbavou. 13.6.2019

U autorizovaných prodejců značky Škoda včetně Autocentra Jan Šmucler již lze objednávat nový model Kamiq. Městský crossover je třetím SUV mladoboleslavské automobilky. Na český trh Kamiq přijíždí s bohatou základní výbavou Ambition a cenou od 379 900 Kč. Kamiq cílí především na mladší zákazníky, ale jeho kvality ocení každý, kdo hledá spolehlivého společníka pro každodenní život. První objednané vozy k zákazníkům dorazí na začátku září, kdy bude model oficiálně uveden do prodeje.

Nabitý výbavou již v základu

Základní výbava Ambition se může pochlubit vysokým standardem bezpečnosti, obsahuje například devět airbagů a systém proaktivní ochrany cestujících, který přitažením pásů a zavřením oken v okamžiku před kolizí snižuje následky případné nehody. V sériové výbavě nechybí LED přední světlomety s denním svícením a LED zadní svítilny, systém nouzového brzdění Front Assist, asistent pro udržování jízdního pruhu Lane Assistči systém nouzového volání e-Call.

Výbava Ambition dále zahrnuje klimatizaci, tempomat, palubní počítač MaxiDOT, infotainment Swing s 6,5" dotykovým displejem a Bluetooth či loketní opěrku vpředu. S motorizací 1.0 TSI s výkonem 70 kW cena startuje na 379 900 Kč, výkonnější verze s 85 kW vyjde na 404 900 Kč. Příplatek za turbodiesel 1.6 TDI s výkonem 85 kW nebo sedmistupňovou automatickou převodovku DSG činí 40 000 Kč.

Výbava Style – vše, co potřebujete

Výbavový stupeň Style je bohatší o 16" kola z lehké slitiny, Bi-LED přední světlomety, TOP LED zadní svítilny s animovanými ukazateli změny směru jízdy vpředu i vzadu, automatickou dvouzónovou klimatizaci Climatronic a infotainment Bolero s 8" dotykový displejem a funkcí SmartLink+, která umožňuje zrcadlení mobilního zařízení na dotykový displej. Za připomenutí stojí také kožený multifunkční volant, bezklíčový přístup KESSY, elektricky sklopná vnější zrcátka s automatickým stmíváním, světelný a dešťový senzor a parkovací senzory vzadu.

Hodnota příplatkových výbav je 132 400 Kč, cenový rozdíl ve srovnání s výbavou Ambition však činí jen 58 000 Kč. Kamiq ve výbavovém stupni Style a motorem 1.0 TSI s výkonem 85 kW tak stojí 462 900 Kč, s motorem 1.5 TSI/110 kW vychází na 497 900 Kč a při výběru turbodieselu 1.6 TDI/85 kW je k dostání za 502 900 Kč. Zájemci o nový crossover mohou navíc využít nabídky zvýhodněných akčních paketů, které zahrnují nejžádanější prvky příplatkové výbavy a zajistí cenovou úsporu v řádech až desítek tisíc korun.