SEAT představí nový vůz každých šest měsíců 6.4.2018

Španělská automobilka SEAT plánuje do roku 2020 každých šest měsíců představit nový model. To je výsledek snahy o rozšíření a modernizaci nabízených vozů a také o další zvýšení prodejů. Prvními modely, které se v blízké budoucnosti představí, budou SEAT Tarraco a CUPRA Ateca. Prodej těchto novinek bude zahájen ke konci letošního roku. V příštím roce se pak objeví nová generace SEATu Leon ve dvou karosářských variantách, bude se jednat o pětidveřový hatchback a kombi.

Jaké modely přijdou v roce 2020?

V roce 2020 se ukáže světu první elektromobil značky SEAT postavený na platformě MEB koncernu Volkswagen, který by měl na jedno nabití ujet až 500 kilometrů, a nabídka modelů bude rozšířena také o nový crossover, ten bude určen především do městského provozu. SEAT se kromě elektromobility bude zaměřovat i na motory spalující stlačený zemní plyn(CNG), konvenční spalovací motory však nadále zůstanou v nabídce a budou průběžně inovovány.

Velká budoucnost

Budoucí plány značky SEAT prezentoval Luca de Meo, předseda představenstva společnosti, na nedávno proběhlé výroční konferenci, na které rovněž uvedl hospodářské výsledky za minulý rok. Hospodářské výsledky SEATu v roce 2017 ohodnotil jako uspokojivé a připomněl, že se společnost bude snažit rostoucí zisk udržet i v dalších letech. Zisk společnosti v roce 2017 byl 281 milionů eur, což představuje nárůst o 21,3 % oproti předešlému roku.

Luca de Meo vyjmenoval při proslovu čtyři základní pilíře, na kterých by SEAT měl v budoucnosti stavět – více značek, více trhů, více automobilů a více energií. K rozvoji společnosti by měla výrazně přispět také nově představená značka CUPRA, která se bude zaměřovat na sportovně laděné modely. Kromě upravených vozů z nabídky SEATu by CUPRA měla vyrábět i zcela vlastní modely.