SEAT Leon TGI míří k nám na prodejnu 7.3.2018

Na naši plzeňskou pobočku míří SEAT Leon s motorem TGI. Co to vlastně znamená? To znamená, že máte příležitost pořídit si stylový vůz s temperamentním španělským designem, který kromě benzínu spaluje i CNG(stlačený zemní plyn). Při jízdě tak budete šetřit životní prostředí díky nižším emisím a šetřit budete také svou peněženku. S motory TGI ušetříte až 30 % nákladů oproti dieselovým motorům a dokonce až 50 % nákladů ve srovnání s čistě benzínovými motory. V České republice je výhodou také nulová silniční daň.

Jaké jsou motory TGI?

Při jízdě motory TGI produkují až o 25 % méně emisí CO  oproti benzínovým motorům a nezapomeňme ani na hluk, ve srovnání s dieselovými motory jsou až o 50 % tišší. Doplňování CNG je stejně snadné jako tankování benzínu, díky schopnosti těchto motorů spalovat benzín i stlačený zemní plyn navíc dvě nádrže umožňují větší maximání dojezd. S Leonem TGI můžete bez tankování ujet až 1 300 kilometrů!

Již bylo zmíněno, že motory TGI dokáží spalovat benzín i stlačený zemní plyn. Zemní plyn má po stlačení pouhé 1 % svého původního objemu. Motor spaluje přednostně CNG a v případě, že není k dispozici, se automaticky přepne a spaluje benzín. Díky dokonale hermetickému těsnění je toto řešení maximálně spolehlivé a bezpečné.

Na co se můžete těšit?

SEAT Leon, který si již brzy budete moci prohlédnout u nás na prodejně, má čtyřválcový motor 1.4 TGI s maximálním výkonem 81 kW při 6 000 otáčkách za minutu a maximální točivý moment 200 Nm při 1 500 - 3 500 otáčkách za minutu. Díky tomu se dokáže rozjet až na 194 km/h. Kombinovaná spotřeba je v případě CNG 5,4 kg/100 km a v případě benzínu 5,3 l/100 km.

Jezděte ekologicky s Leonem na CNG se zvýhodněním až 45 000 Kč do konce dubna! Šetřete přírodu i svou peněženku.