Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

SEAT Arona byl vyfocen krátce před premiérou 23.6.2017

Na internetu se objevily první reálné fotografie SEATu Arona, který má být představen již v pondělí 26. června. Jeho fotografie se tak na internet dostaly jen několik dní před jeho oficiálním představením. Zatím však nejsou potvrzené žádné podrobné údaje ani technické parametry vozu. Známé je pouze to, že je Arona postavena na koncernové platformě, která je použitá například v dalším modelu od automobilky SEAT, v Ibize. Ta se označuje MQB A0 a mělo by na ní být postaveno ještě několik dalších vozů z koncernu Volkswagen. Motory budou pravděpodobně stejné, jako mají další koncernové vozy. Základ by tedy mohl tvořit tříválec 1.0 TSI a vrcholem nabídky být 1.5 TSI Evo se čtyřmi válci. Dieselové agregáty asi bude zastupovat pouze osvědčený čtyřválec 1.6 TDI.

SEAT jde vlastní cestou

Zajímavé jsou tyto fotografie oproti jiným náhodným záběrům novinek, které teprve čekají na své plánované odhalení, především tím, že novinka španělské značky v tu chvíli právě letěla nad Barcelonou v Katalánsku. Samozřejmě, že nová Arona létat neumí, tak daleko koncernové technologie nejsou. Byla přenášena na konstrukci zavěšené lany pod vrtulníkem. Efektní způsob, že?

Pořízené snímky nejsou příliš kvalitní, je z nich však poznat to, že se  Arona podobá svému sesterskému modelu Ateca. A jak se zdá, můžeme se těšit na možnost volby dvoubarevného provedení karoserie. U barvy střechy pravděpodobně budeme mít možnost volby z několika dalších barev laku než dostane zbytek karoserie. Nechme se však překvapit. Více informací bychom se měli dozvědět již velice brzy. Po pondělní premiéře si novinku bude moci prohlédnout široká veřejnost na autosalonu ve Frankfurtu, který se koná v září. Do prodeje by se měla dostat ještě v letošním roce.