První vozy Volkswagen ID.3 dorazí k zákazníkům již v září 15.6.2020

Volkswagen určil definitivní časový plán, podle kterého bude uváděn první člen rodiny ID. na trh. Od 17. června bude možné ve většině evropských zemích závazně objednat model ID.3 1st Edition, jehož výroba je limitována 30 000 vozy. První zákazníci své vozy převezmou na začátku září, druhá vlna předávání vozů z této úvodní edice proběhne ve 4. čtvrtletí letošního roku.

Zákazníci, kteří se rozhodnou pro koupi, získají ke koupi vozu poukaz na bezplatné nabíjení po dobu jednoho roku.

„Rozsáhlá elektrická ofenziva značky Volkswagen bude nyní s vozy ID.3 patrná i na silnicích. Tento elektromobil ztělesňuje naši ambici nabízet praktickou a cenově dostupnou mobilitu s nulovými lokálními emisemi pro všechny,“říká Ralf Brandstätter, provozní ředitel značky Volkswagen.

Dynamické svezení

První edice modelu ID.3 dostala větší sadu akumulátorů s kapacitou 58 kWh a o pohon se stará elektromotor uložený v oblasti zadní nápravy. Elektromotor má nejvyšší výkon 150 kW a maximální točivý moment dosahuje 310 Nm. Díky těmto hodnotám ID.3 zrychlí z 0 na 60 km/h za 3,4 sekundy.

Tři stupně výbavy

Na výběr je ze tří pevně stanovených konfigurací výbavy, které odpovídají typickým požadavkům zákazníků. Vybírat dále lze z různých barev exteriéru a interiéru.

V základní výbavě se cena pohybuje pod hranicí 1 000 000 Kč. Tato výbava zahrnuje navigační systém, přijímač digitálního rozhlasového vysílání DAB+, dvouzónovou klimatizaci, vyhřívání sedadel a volantu, loketní opěrky vpředu, rychlé nabíjení stejnosměrným proudem o výkonu 100 kW, resp. střídavým proudem o výkonu 11 kW, a 18" kola z lehké slitiny. Dále tato výbava obsahuje rovněž asistenta pro ovládání dálkových světel Light Assist, hlasové ovládání hovorovou řečí a mnoho dalších prvků.

ID.3 1st Plus lze pořídit za částku pod 1 150 000 Kč. V této výbavě vůz disponuje navíc zadní kamerou a bezklíčkovým přístupovým systémem. Vnitřní výbava modelu ID.3 1st Plus dále zahrnuje také středovou konzolu, která je vybavena dvěma dodatečnými vstupy USB-C vzadu. Součástí vnější výbavy jsou tmavě tónovaná skla oken, paket stříbrných prvků pro exteriér, světlomety Matrix LED, zadní svítilny LED s dynamickými ukazateli směru a 19" kola z lehké slitiny.

Vrcholná verze ID.3 1st Max, která se prodává za cenu pod 1 300 000 Kč, má v sériové výbavě navíc Head-up displej s rozšířenou realitou, dva dodatečné reproduktory, velké panoramatické střešní okno a 20" kola z lehké slitiny. Řidič má k dispozici asistenta „Travel Assist“ pro jízdu s vysokým stupněm automatizace, asistenta pro změnu jízdního pruhu „ Side Assist“, asistenta pro stav nouze „ Emergency Assist“ a telefonní rozhraní „Comfort“ s možností indukčního nabíjení. Výbavu modelu ID.3 1st Max pak doplňují komfortní sedadla, vpředu včetně elektrického nastavování polohy a masážní funkce.