Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

První fotografie nového Volkswagenu T-Cross 20.12.2017

Volkswagen připravuje další SUV a pokračuje tak v rozšiřování nabídky modelů v tomto stále oblíbenějším segmentu. Malé SUV dostalo název T-Cross a před pár dny se objevily první fotografie z jeho testování v zasněženém terénu. Přední i zadní část vozu zatím zakrývá maskování, i tak ale lze poznat, jak bude toto městské SUV přibližně vypadat.

Z fotografií je patrné, že T-Cross se svými hranatými křivkami bude podobat většímu T-Rocu. Naopak značně lišit se bude od aktuálně nejmenšího SUV od SEATu, modelu Arona. Na první pohled je jiná linie bočního prosklení a i přes maskování je poznat, že se tvary přední části od Arony výrazně odlišují.

Nejmenší SUV v nabídce

T-Cross bude vůbec nejmenším SUV, které bude Volkswagen nabízet, velikostně by se měl svými vnějšími rozměry podobat poslední generaci modelu Polo. Stejně jako Polo bude i T-Cross postaven na platformě MQB A0, vzhledem k univerzálnosti této platformy však bude moci nabídnout větší rozvor, spekuluje se o hodnotě 2 560 mm, v takovém případě by byl o 9 mm větší než nabízí Polo.

Vzhledem k použití platformy MQB A0 určené pro malé modely bude základní motorizací pravděpodobně benzínový tříválec 1.0 TSI, který se bude nabízet ve spojení s manuální i automatickou dvojspojkovou převodovkou DSG. K dispozici by měl být i čtyřválec 1.5 TSI a v nabídce motorů by se měl objevit i zástupce dieslových motorů, osvědčený agregát 1.6 TDI.

Již příští rok

Představení modelu T-Cross je plánováno na rok 2018 a nemělo by být jediným SUV, které Volkswagen v příštím roce představí. Premiéry se dočká také třetí generace Touaregu, jejíž představení proběhne ma dubnovém autosalonu v Pekingu, a podle některých informací se dočkáme také sportovně laděné verze Tiguanu.