Prodáváme i servisujeme elektromobily Volkswagen 4.12.2017

Víte, že prodáváme a servisujeme elektromobily Volkswagen? A víte, že jsme jediní v Plzeňském kraji? Pokud chcete ušetřit tisíce korun ročně za náklady na palivo a jezdit bez starostí, přijďte k nám a zjistěte o elektromobilech více informací.

Objevte nové elektromobily s označením GTE, e-Up nebo e-Golf hned teď.

O elektromobilech

Elektromobily postupem času získávají na oblíbenosti - nejen u ochránců přírody, nejzelenějších ekologů, ale i u těch, kteří si chtějí pořádně zajezdit. Elektromotory nabízejí výrazně vyšší kroutící moment než běžný spalovací motor, a proto není problém u vozu dosáhnout zrychlení z 0 na 100 km/h pod 3 sekundy. Kupříkladu Tesla Roadster to umí za 1,9 sekundy. Samozřejmě u cenově dostupnějších modelů a výrobců si na takové zrychlení budeme muset chvíli počkat.

Mezi výhody e-vozů patří nižší cena za provoz či úspora životního prostřední tam, kde vůz jezdí. Jistě, energie se musí někde vyrobit - výroba ale může probíhat tam, kde si mohou dovolit postavit obrovskou budovu na čištění kouře z komínů uhelné elektrárny nebo velkou díru na sklad jaderného odpadu. Takovou čističku za automobilem vozit nebudete, jaderný odpad do zavazadlového prostoru také jen tak nenaložíte.

Mezi nevýhody dříve patřil nízký dojezd, pomalé nabíjení a vysoká cena. Dnes je cena přijatelnější, dojezd se pohybuje i přes 500 kilometrů na jedno nabití a akumulátor může být na téměř plnou kapacitu nabit za méně než 30 minut.

Zelené či modré vozy Volkswagen

Pohon na elektřinu je obvykle značen zelenou barvou - jako ekologický, zelený. Volkswsagen se na to dívá modrou barvou. Modrá světla i grafika, prezentace modelů pak doplňuje ještě bílá barva, která je pro elektromobily osobních vozů VW typická. 

Mezi současné vozy, které nabízejí čiště elektrický pohon, patří prozatím e-Up! a e-Golf. K hybridům můžeme zařadit Passat GTEči Golf GTE.

V následujících letech přibude do portfolia vozů VW výrazně více vozů s elektromotory - jedním z dalších vozů bude zřejmě čistě-elektrický I.D.Buzz v roce 2022.

Další články o elektromobilech