Přijíždí nová Honda CR-V 26.7.2018

Ještě v tomto roce přijede do evropských autosalonů nová Honda CR-V, která bude patřit k technologicky nejpokročilejším SUV ve své kategorii. Novinka se poměrně výrazně změnila po stránce designu a omlazení jí viditelně prospělo, sebevědomý výraz přední masky, dynamická boční silueta a neobvyklý vzhled víka kufru se postará o to, že na silnici bude vyčnívat a řada lidí se za ní otočí.

Ostré linie jsou nejen elegantní, ale starají se i o dobrou aerodynamiku vozu. Speciálně tvarované přední a zadní nárazníky, které díky svému tvaru snižují turbulence vzduchu, společně ve spojení s krytem pod motorem a podlahou a také zadním spoilerem příspívají k plynulému proudění vzduchu a menšímu aerodynamickému odporu. V důsledku toho dosahuje nižší spotřeby paliva a nabízí vyšší jízdní stabilitu při vysokých rychlostech.

Motory nabídnou dostatek výkonu

CR-V se nejdříve objeví s motorem 1.5 VTEC TURBO, který ve spojení s manuální šestistupňovou převodovkou nabídne výkon 127 kW, s automatickou převodovkou bude poskytovat maximální výkon 142 kW. Vozy s manuální převodovkou budou k dispozici s pohonem předních nebo všech kol, silnější varianta s automatickou převodovkou bude dodávána výhradně s pohonem všech kol. Na začátku roku 2019 se v nabídce objeví i verze s hybridním motorem 2.0 i-MMD.

Prostor vám chybět nebude

Prostor pro cestující vpředu byl oproti minulé generaci rozšířen o 15 mm a je o 5 mm vyšší. Výrazné změny se udály především v prostoru pro cestující vzadu. Prostor pro nohy byl totiž zvětšen o úctyhodných 50 mm díky užší palivové nádrži. Pohodlnější nástup na zadní sedadla umožňuje širší šestistupňové otevírání dveří.

Honda CR-V bude na přání dodávána se sedmi sedadly. Všechny tři řady sedadel jsou polohovatelné a při jejich sklopení vznikne zcela rovná plocha dlouhá 1 800 mm. Druhá řada sedadel se dá podélně posunout až o 150 mm, pasažéři ve třetí řadě tak budou mít dostatek prostoru. Pokud nebude třetí řada momentálně potřeba, je možné ji zcela sklopit. Objem zavazadlového prostoru při postavených sedadlech je v případě pětisedadlové verze 561 litrů, verze se sedmi sedadly nabídne prostor o objemu 150 litrů.

Digitální přístrojový štít

Dotyková obrazovka s uhlopříčkou 7 palců umožňuje ovládání řady funkcí včetně multimediálního systému, který podporuje  Apple CarPlay  a  Android Auto . Na digitálním přístrojovém štítu si můžete zobrazit právě ty informace, které potřebujete. Na výběr je zobrazení rychlosti, otáček, adaptivního tempomatu, asistenta pro jízdu v kolonách, navigace nebo systému rozpoznávání dopravních značek.

Dodání prvních modelů CR-V nové generace do Evropy se očekává v říjnu 2018.