Nový T-Roc R konečně v prodeji! 16.11.2019

Nový Volkswagen T-Roc R konečně přijíždí na český trh. Crossover, nabízející sportovní jízdní výkony, má pod kapotou motor 2.0 TSI, který poskytuje výkon 221 kW (300 k) a 400 Nm točivého momentu. Díky tomu T-Roc R zrychlí z klidu na 100 km/h za 4,8 sekundy, elektronický omezovač T-Roc R přibrzdí až při rychlosti 250 km/h. Základní cena této výjimečné verze modelu T-Roc byla stanovena na 1 042 900 Kč.

Připraven na rychlou jízdu

Co nejrychlejší rozjezd z místa zajišťuje sériově dodávaná funkce Launch Control, pro sportovní jízdu je možné zcela deaktivovat elektronicky řízený stabilizační systém ESC. Speciálně pro tuto verzi pak byla upravena sedmistupňová převodovka DSG. Neustále aktivní pohon všech kol 4Motion dokáže měnit rozdělení hnací síly mezi přední a zadní nápravou během milisekund podle prokluzu kol a aktuální jízdní situace a zajišťuje tak maximální možnou trakci.

O nadstandardní úroveň jízdní dynamiky v zatáčkách se stará progresivní řízení v kombinaci se sériově dodávaným sportovním podvozkem. I přesto zůstal zachován vysoký komfort pro jízdu v každodenním městském provozu.

R design

Standardně T-Roc R stojí na 18" kolech, na přání si mohou zákazníci zvolit 19" kola (příplatek 15 200 Kč). T-Roc R je jasně rozpoznatelný i díky speciálním nárazníkům v R designu s černými lamelami. Na masce chladiče samozřejmě nechybí logo R. Hlavní LED světlomety mají výraznou grafiku, světla pro denní svícení jsou svisle umístěna na stranách předního nárazníku. Zadní sdružené LED svítilny jsou opatřeny tmavě červenými krycími skly, typickými pro modely R.

Při pohledu zezadu na první pohled zaujmou dvojité chromované koncovky na pravé i levé straně. Za příplatek 90 200 Kč je nabízena titanová výfuková soustava Akrapovič, která nabízí ještě výraznější zvukový projev. Kromě exkluzivního designu koncovek se titanová výfuková soustava pyšní o 7 kilogramů nižší hmotností.

Sportovní sedadla s výrazným bočním vedením mají sériové čalounění ArtVelours R, které může být na přání nahrazeno kůží Vienna R (příplatek 40 600 Kč). Řidič jistě ocení kůží obšitý sportovní volant s dole zploštělým věncem a páčkami pro manuální řazení.

Konektivita a asistenční systémy

Nezapomnělo se ani na široké možnosti konektivity a asistenční systémy. K 8" dotykovému TFT displeji multimediálního systému lze připojit mobilní telefon prostřednictvím systému App-Connect a na displeji je pak možné zobrazit a ovládat vybrané aplikace. Podporovaná jsou zařízení se systémy iOS a Android. Klasický panel přístrojů nahrazuje barevný digitální přístrojový panel Active Info Display s několika režimy zobrazení.

Moderní asistenční systémy zastupují například systém pro udržování jízdního pruhu Lane Assist, asistent pro rozpoznávání únavy, asistent pro rozjezd do kopce a pro sjíždění strmých svahů a nechybí ani automatické nouzové volání. Na přání lze zvolit oblíbený paket asistenčních systémů, který zahrnuje mj. adaptivní tempomat ACC „stop & go“, asistenta pro jízdu v dopravní koloně, asistenta pro couvání z parkovacího místa či asistenta pro sledování slepého úhlu.