Nová Honda CR-V: Více místa, pohodlí a technologií 18.6.2018

Honda představila novou generaci oblíbeného modelu CR-V, která nabízí oproti předchozí generaci více prostoru, větší komfort a dočkala se také nových moderních systémů zvyšujících komfort a bezpečnost.

Prostorný variabilní interiér

Honda CR-V je praktické SUV, které se skvěle hodí pro cestování s celou rodinou. I přesto, že minulá generace nabízela prostoru dostatek, nové CR-V si v tomto ohledu vede ještě lépe. Mnohem lépe. Prostor pro přední cestující byl rozšířen o 15 mm a je o 5 mm vyšší. Výrazné změny se však udály především v prostoru pro cestující vzadu. Prostor pro nohy byl totiž zvětšen o úctyhodných 50 mm díky užší palivové nádrži. Pohodlnější nástup na zadní sedadla umožňuje širší šestistupňové otevírání dveří, snadnější je díky němu i umístění dětské autosedačky.

U benzínového modelu je nově k dispozici také sedmisedadlová varianta. Všechny tři řady sedadel jsou polohovatelné a při jejich sklopení vznikne zcela rovná plocha dlouhá 1 800 mm. Druhá řada sedadel se dá podélně posunout až o 150 mm, pasažéři ve třetí řadě tak budou mít dostatek prostoru. Pokud není třetí řada momentálně potřeba, je možné ji zcela sklopit.

Všestranný multimediální systém, multifunkční přísrojový štít

Dotyková obrazovka s uhlopříčkou 7 palců umožňuje ovládání řady funkcí včetně multimediálního systému, který podporuje Apple CarPlay a Android Auto. Na přístrojovém štítu si můžete zobrazit právě ty informace, které potřebujete. Na výběr je zobrazení rychlosti, otáček, adaptivního tempomatu, asistenta pro jízdu v kolonách, navigace nebo systému rozpoznávání dopravních značek.

První dodání nové generace modelu CR-V s motorem 1.5 VTEC TURBO v Evropě se očekává v říjnu 2018, na začátku roku 2019 přijde verze s hybridním motorem 2.0 i-MMD. Informace o cenách a výbavách budou k dispozici již během příštího měsíce.