Maskovaný SEAT Tarraco byl vyfocen při testování 28.5.2018

V nabídce SEATu se již brzy objeví nový model, jedná se o největší SUV, které bude španělská automobilka nabízet. Tarraco, jak zní jeho název, bude sedmimístné, svou velikostí tak logicky předčí současné SUV modely SEATu –  Aronu a Atecu. Nyní bylo Tarraco vyfoceno při testování, a i když je na fotografiích celé zamaskované, již si o vzhledu vozu můžeme udělat představu.

SEAT Tarraco vychází svou velikostí i použitou technikou z již prodávaných modelů Škoda Kodiaq a Volkswagen Tiguan Allspace. Již delší dobu je známo, že Tarraco s těmito modely bude sdílet platformu MQB A2. Tarraco bylo navrženo v domovině SEATu, ve Španělsku, ale vyrábět se bude v Německu. S velkým SUV bude SEAT cílit na evropské zákazníky, s prodejem mimo Evropu se nepočítá.

Agresivní španělský design

Podobnou velikost a tvary s těmito modely potvrzují fotografie z testování. Přesný vzhled zatím sice není znám, ale lze očekávat temperamentní španělský design jako u ostatních modelů SEAT. Jistě se můžeme těšit na typické přední světlomety a zadní svítilny, podobné jako má Ateca, celkově by pak vzhled mohl být ještě více agresivní, což naznačuje i výrazná přední maska.

V interiéru nás žádné velké překvapení pravděpodobně čekat nebude, palubní deska by se neměla příliš lišit od té v Atece. Digitální přístrojový panel bychom jistě měli naleznout alespoň v příplatkové výbavě.

Prodej bude zahájen ještě letos

Výběr jména probíhal v internetovém hlasování a ankety se zúčastnilo přes 50 tisíc lidí. Oficiální odhalení modelu Tarraco se očekává během následujích týdnů či blízkých měsíců, prodej začne ještě v letošním roce, přesněji v jeho druhé polovině.