Kodiaq RS je připraven na premiéru 23.8.2018

Očekávaná Škoda Kodiaq RS je již připravena na světovou premiéru. Ta proběhne na autosalonu v Paříži, který se koná v říjnu letošního roku. Mladoboleslavská automobilka ještě před premiérou zveřejnila dvě fotografie, které toho o novince sice příliš neprozrazují, ale je z nich patrné, že design Kodiaqu RS značně zvýrazňuje dynamiku vozu.

Kromě kol a poutavého LED denního svícení je na fotografiích patrný ještě jeden detail – nové logo RS. Nové logo, které označuje sportovně laděné modely značky Škoda, se nyní objeví na všech modelech v této sportovně laděné verzi. Již dříve jsme se od automobilky dozvěděli, že Kodiaq RS dostal pod kapotu nejsilnější vznětový motor v historii značky trvající déle než 120 let. O pohon elegantního SUV, které se nabízí i v sedmimístném provedení, se stará dvoulitrový dvakrát přeplňovaný čtyřválec 2.0 TDI s výkonem 176 kW (239 k) a maximálním točivým momentem 500 Nm.

Historie loga RS

Logo RS se na sériových vozech značky Škoda začalo objevovat v roce 2000 a vždy označovalo výkonné modely, které se kromě výkonných motorů mohly pochlubit také sportovnějšími jízdními vlastnostmi a dynamickým vzhledem. Škoda Kodiaq je prvním SUV značky, které toto logo ponese. Sportovní a soutěžní tradice, která trvá již 117 let, se tak projeví v novém segmentu a právě tento krok je zvýrazněn novým logem. Moderní logo RS nově využívá červenou barvu.

Označení RS znamená Rally Sport a poprvé ho Škoda použila v roce 1974 u soutěžních prototypů 180 RS a 200 RS, na jejichž základě bylo o rok později vyvinuto sportovní kupé 130 RS, které získalo dvě vítězství ve své kategorii – ve slavné Rallye Monte Carlo a v Rallye Akropolis. V roce 2000 se logo RS objevilo na modelu Octavia, dosud nejprodávanějším vozu značky, a Octavia se tak stala prvním sériovým modelem s tímto přívlastkem.

S novým logem již v říjnu

Škoda Kodiaq RS se společně s novým logem představí na pařížském autosalonu konaném v termínu od 4. do 14. října. Logo RS se od toho současného liší červeným provedením písmena „V”, které značí slovo „vítězství” (victory). Červená barva zdůrazňuje sportovní charakter všech vozů s přívlastkem RS.