Kodiaq a Karoq se pro modelový rok 2020 dočkaly vylepšení 18.7.2019

Oblíbené SUV modely Škoda Kodiaq a Škoda Karoq vjíždí do modelového roku 2020 s vylepšeními po technické i optické stránce. Rozšířena byla nabídka bezpečnostní a komfortní výbavy. Oba modely mohou být nyní vybaveny systémem Side Assist, který řidiče upozorňuje na vozidla v mrtvém úhlu až do vzdálenosti 70 metrů. Modernizované modely lze poznat podle nového designového prvku, který značka používá – nápisu ŠKODA na pátých dveřích. Tento prvek dostaly jako první modely Scala a Kamiq a již se objevil i na modernizovaném modelu Superb. Postupně bude k vidění na zádi všech modelů značky.

Side Assist – Bezpečné přejíždění do vedlejšího pruhu

Nabídku asistenčních systémů obou modelů doplňuje systém Side Assist, který nahrazuje dosavadní Blind Spot Detect. Nový systém má výrazně větší dosah, místo 20 metrů nyní dokáže sledovat prostor za vozidlem až do vzdálenosti 70 metrů. Funkce je založena na dvou radarových systémech, ty dokážou spolehlivě poznat vozidla, která se blíží zezadu nebo se nachází v mrtvém úhlu.

Změny se dotkly také varovných signálů, které řidič od systému dostává. Dosud byla podpůrná světlená signalizace ve skle vnějších zpětných zrcátek, nyní je umístěna na jejich vnitřní straně. Signály jsou díky tomu výraznější a navíc lze regulovat jejich jas. Systém funguje při akceleraci od rychlosti 15 km/h a při brzdění do rychlosti 10 km/h. Součástí systému Side Assist je Rear Traffic Alert, který při couvání z parkovacího místa upozorňuje na objekty pohybující se okolo zádi vozu.

Adaptivní podvozek dostupný i v kombinaci s pohonem předních kol

Zvýšení jízdního komfortu nabízí volitelný adaptivní podvozek DCC, který již není v nabídce pouze pro vozy s pohonem všech kol, ale dostupný je také pro vozy s pohonem předních kol. Adaptivní podvozek dokáže díky elektricky nastavitelným tlumičům automaticky přizpůsobit tlumení a pružení podvozku dle stavu silnice a aktuálního stylu jízdy. Řidič si může vybírat mezi jízdními režimy Comfort, Normal a Sport.

KESSY – Snížení rizika krádeže vozu

Klíčky budou u systému bezklíčového odemykání KESSY vybaveny pohybovým senzorem, což sníží riziko odcizení vozu nebo vloupání se do něj. U na přání dodávaného systému se signál vysílaný klíčkem automaticky přeruší, pokud s klíčkem nebude po dobu 15 minut manipulováno, když bude například ležet na stole nebo v zásuvce. Hned poté, co se s klíčkem pohne, se vysílání signálu obnoví a lze otevřít a nastartovat vůz jako obvykle, aniž by řidič musel vzít klíček do ruky.

Nový motor 2.0 TDI dostupný také pro model Karoq

Nabídka motorizací pro model Karoq bude rozšířena o nový motor 2.0 TDI s výkonem 140 kW, který díky SCR-katalyzátoru, vstřikování AdBlue a filtru pevných částic splňuje emisní normu Euro 6d-TEMP. Motor je v sériové verzi spojen se sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG a poháněna jsou všechna kola.

Kodiaq dostal nová kola

Škoda Kodiaq dostala pro modelový rok 2020 nový typ kol z lehké slitiny. Sportovní disky Ignite o průměru 20" s pneumatikami o šířce 255 milimetrů jsou na přání dostupné pro modely Kodiaq Sportline, Kodiaq RS a Kodiaq L&K. Pro kola s průměrem od 18" je dostupný nový systém kontroly tlaku v pneumatikách. Pro model Kodiaq Scout jsou nově nabízeny kožené potahy sedadel s klimatickou ventilací.