Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

Honda na motosalonu EICMA představila nové modely 17.11.2017

Před pár dny skončil motorkářský veletrh EICMA, který se koná v Miláně a výrobci jej využívají k představení nových modelů veřejnosti. Co na něm letos ukázala Honda za novinky? Jedním z lákadel, kterému se dostalo značné pozornosti, byla nová generace cestovního motocyklu Gold Wing. Honda však s sebou přivezla ještě další novinky, hned tři z kategorie naked bike a novou verzi znovuzrozeného cestovního endura Africa Twin.

CB 125R a CB 300R

Na výstavě se objevily dva maloobjemové motocykly - CB 125R a CB 300R. Oba tyto modely jsou postaveny na stejné platformě rámu, která je kombinací ocelových trubek a výlisků. Mají shodné i další komponenty, a to přední USD vidlici o průměru 41 mm, radiální čtyřpístkový brzdič na předním brzdovém kotouči s průměrem 296 mm, LCD displej a LED světlo.

Stopětadvacítka má jednoválcový motor se dvěma ventily, který nabízí maximální výkon 13 koní při 10 000 ot./min, díky čemuž je možné ji řídit s řidičským oprávněním A1. CB 300R má v rámu usazen rovněž jednoválec, ovšem se čtyřmi ventily a jeho objem činí 286 ccm. Maximální výkon dosahuje hodnoty 31 koní v 8 500 ot./min. Oba motory jsou spojeny s šestistupňovou manuální převodovkou.

CB 1000R

Moderní naked bike CB 1000R se oproti předchůdci značně změnil. Změna se netýká jen jeho vzhledu, ale například rám je zcela nový a také lehčí, i díky němu se může pochlubit o 12 kilogramů nižší hmotností, nyní tak pohotovostní hmotnost činí 212 kilogramů. O odpružení se stará jednoramenná kyvná vidlice vzadu a USD vidlice vpředu od značky Showa. Brzdění mají na starosti dva vpředu radiálně uchycené čtyřpístkové brzdiče ve spojení s kotouči o průměru 310 mm, vzadu se pak nachází kotouč s průměrem 256 mm.

CB 1000R se pyšní čtyřválcem o objemu 998 ccm s výkonem 146 koní a maximálním kroutícím momentem 104 Nm. Nově díky elektronicky ovládáné škrtící klapce dostalo přepínání jízdních režimů a dočkáme se i verze CB 1000R+, která bude vybavena rychlořazením a několika dalšími doplňky.

CRF 1000L Africa Twin Adventure Sports

Honda CRF 1000L Africa Twin se v nabídce objeví ve verzi Adventure Sports. Tato verze je určena do terénu, což je poznat hned na první pohled díky ochrannému krytu a rámu motoru. Světlá výška je 270 mm, to je o 20 mm více než u základního modelu, má jiné sedlo a nádrž se zvětšila o 5,4 litru na celkem 24,2 litru, díky tomu ujede přes 500 km na jedno natankování. Dále verze Adventure Sports dostala vyhřívané rukojeti, vyšší plexištít a také zásuvku.

GL 1800 Gold Wing

Evropskou premiéru si odbyla nová generace legendárního Gold Wingu. I přes výrazně nižší hmotnost oproti předchůdci novinka neztratila nic ze svého luxusu, je tak mnohem obratnější a více se hodí pro každodenní provoz. Všechny důležité informace o novém Gold Wingu  se dozvíte v samostatném článku.