CUPRA Formentor ovládne silnice ještě v letošním roce 25.6.2020

Nezadržitelně se blíží uvedení nového modelu CUPRA Formentor. Nyní už má za sebou testovací jízdy i Wayne Griffiths, předseda představenstva značky CUPRA, který připravovaný ambiciózní vůz zkoušel pod dohledem Jordiho Geného, závodního jezdce značky CUPRA a mistra světa v závodech cestovních vozů. Zanedlouho bude zahájena sériová výroba nového modelu a na silnicích ho budeme moci potkávat již na podzim. CUPRA Formentor se bude vyrábět na montážní lince 2 v závodě ve španělském Martorellu.

Další novinky budou následovat

Při únorovém otevření sídla společnosti CUPRA Garage byla představena nová generace modelové řady Leon, model Formentor se dočkal světové premiéry v březnu. Nyní pomalu přichází čas na podniknutí dalších kroků v rámci rozvoje tohoto mladého výrobce automobilů, zrozeného na pevných základech značky SEAT. Můžeme tak s napětím očekávat další novinky, které značka CUPRA přichystá.

„Formentor je prvním modelem, zkonstruovaným výhradně pro značku CUPRA. Tento model reprezentuje rozhodující okamžik v realizaci našeho cíle získat si srdce automobilových fanoušků na celém světě. Po slavnostním otevření sídla CUPRA Garage a prezentaci modelu CUPRA Leon značí Formentor začátek vzrušujícího období, v němž se stane pilířem značky,“říká Wayne Griffiths.

100% CUPRA. 100% dokonalý.

První 100% model CUPRA, zcela od základu vyvinutý a vyráběný touto značkou, bude u prodejců dostupný na podzim letošního roku. Na výběr bude hned několik motorů, chybět nebude ani zážehová jednotka s výkonem 310 koní. V roce 2021 se objeví externě nabíjitelná verze (PHEV) s celkovým výkonem hybridní soustavy 245 koní a dojezdem přibližně 50 kilometrů v čistě elektrickém režimu.

Co lze od modelu Formentor čekat? Tento hospodárný crossover nabídne dokonalou kombinaci podmanivého vnějšího designu, interiéru s jedinečnými detaily, moderních technologií a především závodního DNA značky CUPRA. Pozadu nezůstane například ani v oblastech konektivity a bezpečnosti, když nabídne nový informační a zábavní systém s 12" displejem a pokročilé asistenční systémy, které kromě bezpečnosti zvyšují také komfort při řízení.