Značka CUPRA se přestěhovala do nového domova 20.2.2020

Značka CUPRA, oddaná vozům se sportovními geny a dechberoucím designem, se konečně dočkala svého nového domova, který reprezentuje její ambice. V globální centrále značky s teprve dvouletou historií budou vyvíjeny její budoucí modely. Dvoupodlažní budova má plochu 2400 metrů čtverečních a pyšní se specifickou architekturou, která připomíná prostory boxů na závodních okruzích.

„Sídlo značky CUPRA je vyvrcholením naší konsolidace jako nezávislé značky. Vlastní zázemí nám umožní zvýšit počet zaměstnanců na 200 a rozšířit náš klub milovníků ušlechtilých automobilů na celém světě,“říká k otevření nového sídla Wayne Griffiths, předseda představenstva značky CUPRA.

Navržena pro budoucnost

Budova nabízí 12 nabíjecích přípojek pro vozy s elektrickým pohonem, je tak připravena vyhovět nastupujícímu trendu elektrické mobility. Samotná budova pak využívá moderních postupů a inovací v oblasti konstrukce, materiálů a povrchových úprav. Samozřejmostí je energetická hospodárnost – regulace osvětlení, topení a chlazení probíhá automaticky v závislosti na počasí.

„Nový komplex CUPRA Garage nám umožní konsolidovat naši organizační strukturu v době, která je pro značku klíčová. V letošním roce rozšíříme jak naši produktovou řadu o modely CUPRA Leon a CUPRA Formentor, tak i naši přítomnost na mezinárodních trzích. Nový domov značky CUPRA nám poskytne prostředky a provozní zázemí pro další růst,“ vysvětluje Antonino Labate, ředitel pro strategii, obchodní vývoj a provozní činnosti ve společnosti CUPRA.

Vše potřebné

„V sídle budou kanceláře pro oddělení prodeje, nákupu a financí, výzkumu a vývoje sériově vyráběných i závodních vozů a také prostory pro prezentace,“říká Jaime Puig, ředitel závodního oddělení CUPRA Racing. Fungovat v něm budou rovněž dílny CUPRA Factory Racing, ve kterých budou vyráběny nové závodní vozy CUPRA Leon Competición a bude se zde pracovat i na dokončení vývoje elektricky poháněného závodního cestovního vozu CUPRA e-Racer.

Fasádě nového domova značky dominuje hliníkové logo o rozměrech 3,9 x 3,0 metru v měděném odstínu Cup Copper, který je k vidění na kolech a detailech exteriérů i interiérů vozů CUPRA.