Z výrobní linky sjel první modernizovaný Superb 19.7.2019

Ve výrobním závodě automobilky Škoda v Kvasinách byl dnes vyroben první vůz modernizovaného modelu Škoda Superb. Modernizace se vlajková loď značky dočkala po třech a půl letech po uvedení její třetí generace na trh. Změny se týkají především použitých technologií a dotkly se také designu. Superb představuje vrcholnou řadu značky již od svého uvedení v roce 2001 a dnes patří mezi nejoblíbenější vozy střední třídy.

„Naše vlajková loď už 18 let vyvolává nadšení mezi zákazníky na celém světě. Jako jeden z nejlepších a nejoceňovanějších modelů střední třídy je Škoda Superb už dlouho synonymem prvotřídní kvality. Zahájením výroby této výrazně vylepšené třetí generace pokračujeme v psaní našeho úspěšného příběhu,”říká Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast výroby a logistiky.

Rozpoznatelný podle přední masky a nápisu na zádi

Poznávacími znaky faceliftované třetí generace je nový přední nárazník a větší maska chladiče s dvojitými lamelami, jenž přímo navazuje na full LED matrixové světlomety, které u značky Škoda poprvé nabízí sériový model. Na víku zavazadlového prostoru se místo loga objevuje nápis se jménem automobilky. Tento designový prvek je k vidění také u modelů Scala a Kamiq a postupně ho dostanou všechny modely Škoda.

Nabízí nové technologie

Model Superb nabízí velkorysý prostor pro posádku i zavazadla. Objem zavazadlového prostoru u limuzíny je 625 litrů a u verze kombi dosahuje dokonce 660 litrů, což jsou vrcholné hodnoty v dané kategorii. Superb se může pochlubit i řadou nových technologií pro zvýšení bezpečnosti a komfortu jízdy. Jednou z novinek je prediktivní adaptivní tempomat, který upravuje rychlost nejen podle vozidla jedoucího vpředu, ale například i před zatáčkou nebo dle rychlostních limitů díky datům z navigačního systému. Dalším užitečným systémem je asistent změny jízdního pruhu Side Assist, ten dokáže sledovat prostor za vozem až do vzdálenosti 70 metrů.

Všechny verze vrcholného modelu značky se vyrábí v moderním závodě v Kvasinách, včetně nové verze Scout, a v průběhu letošního roku se zde bude vyrábět i Superb iV s plug-in hybridním pohonem. Z výrobního závodu v Kvasinách, kde z linek sjíždí i SUV modely, vyjelo minulý rok více než 300 000 vozů. Zaměstnáno je zde přibližně 9000 zaměstnanců.