Z Mexika do Hamburku 15.9.2020

CUPRA otevírá první CUPRA garáž v Evropě a ohlašuje svou účast s ABT v Extreme E

  • CUPRA pokračuje v mezinárodní expanzi svou druhou celosvětovou garáží CUPRA po Mexico City
  • Stává se první automobilovou značkou, která se účastní Extreme E, jako hlavního partnera ABT
  • Světová premiéra výstavního vozu týmu, který povede velvyslanec CUPRA Mattias Ekström

CUPRA zahajuje nové elektrické dobrodružství.  Značka využila inauguraci své první CUPRA Garage v Evropě v německém Hamburku a oznámila svoji účast v závodní sérii Extreme E jako hlavní partner týmu ABT Sportsline.

V tomto oznámení se CUPRA stala první automobilovou značkou, která se připojila k offroadové soutěži elektrických SUV, která bude od začátku roku 2021 cestovat napříč nejextrémnějším a nejvzdálenějším prostředím na světě.  Generální ředitel CUPRA Wayne Griffiths a výkonný viceprezident SEAT pro výzkum a vývoj Dr. Werner Tietz představili showcar týmu, doprovázený Alejandro Agagem, zakladatelem a CEO Extreme E, a Hans-Jürgen Abt, řídícím partnerem ABT Sportsline.  Vedení také potvrdilo účast e-velvyslance CUPRA, Rally Cross a šampiona DTM Mattiase Ekströma jako jednoho z jezdců týmu pro první sezónu Extreme E.

Nová garáž CUPRA

CUPRA oslavila oficiální otevření první CUPRA garáže v Evropě ve městě Hamburk a díky ní je nyní v celé zemi 105 prodejních míst:  „Německo je největším trhem CUPRA, kde jsme loni prodali více než 10 000 automobilů a my jsou nyní zpět na dvouciferný růst.  Otevření první garáže CUPRA v Evropě přidává 247 specialistů CUPRA, které již máme po celém světě, a představuje krok vpřed v naší distribuční strategii směrem k tomu, abychom se stali globální značkou, “  vysvětlil Wayne Griffiths.

Garáž CUPRA v Hamburku je druhým exkluzivním zastoupením značky na celém světě po prvním otevření v Mexico City v loňském roce.  Nachází se na okraji města, tento 340 metrů čtverečních prostoru, dříve brzy 20  th  průmyslovou stavbu století byl přestavěn do současné přízemním obchodě inspirovaný garáží a výlučně věnovaný značce.

Garáž CUPRA v Hamburku je rozdělena na předváděcí prostor s kapacitou pro vystavení pěti automobilů a poprodejní dílnu. V obchodě pracuje tým dvou mistrů CUPRA Masters a manažera prodeje a je vybaven nejnovějšími digitálními nástroji, jako je oblast virtuální reality, kde si návštěvníci mohou vyzkoušet nadcházející modely značky. Garáž CUPRA dále zahrnuje závodní plochu a výběr závodních produktů a životního stylu. CUPRA také vytvořila prostor s přímým přístupem do ulice pro dodávky nových automobilů a zkušební jízdy.

Elektrická odysea

Slavnostní otevření CUPRA Garage v Hamburku znamenalo oznámení účasti značky na Extreme E. CUPRA se rozhodla spojit s ABT Sportsline jako hlavním partnerem závodního týmu a bude přispívat k sestavení týmu inženýrů a řidičů elektrická odysea.

Během této akce měl závodní showcar elektrického SUV světovou premiéru s nápadným designem značky.  Oba partneři také potvrdili Mattiase Ekströma jako mužského jezdce oficiálního týmu.  Extreme E má sportovní formát rovný pro muže a ženy, přičemž týmy musí postavit jednoho řidiče a jednoho řidiče.

Ve svém veřejném debutu po svém jmenování novým výkonným viceprezidentem SEAT pro výzkum a vývoj loni v červenci dr. Werner Tietz ocenil tuto dohodu:  „Extreme E představuje postoj vyzývatele CUPRA v závodním světě a jeho ambici zkoumat nové zážitky z motoristického sportu.  Z tohoto důvodu je rozhodnutí stát se prvním výrobcem automobilů, který se účastní soutěže a posiluje naši spolupráci se společností ABT, důkazem společné vize obou partnerů o znovuobjevení světa vysoce výkonných automobilů prostřednictvím elektrifikace."

Dlouhodobá spolupráce

Společnosti CUPRA a ABT Sportsline zahájily spolupráci v roce 2018 na výrobě vylepšené výkonové řady Leon CUPRA a CUPRA Ateca s výkonem více než 350 k.  Na jedné straně vyvinula automobilová značka první 100% elektrický cestovní závodní vůz na světě CUPRA e-Racer;  a na druhé straně je ABT přítomna ve Formuli E od jejího vytvoření s vlastním týmem.

"Milujeme inovace, konkurenci, elektronickou mobilitu a pocit, že jsme průkopníkem v něčem úplně novém." Se společností CUPRA máme nyní po svém boku partnera, který stejně jako my pevně věří v revoluční koncept Extreme E, a to jak po stránce sportovní, tak i po stránce off-track marketingu, “ uvedl řídící partner ABT Hans-Jürgen Abt.

Zahajovací sezóna Extreme E, která má být zahájena počátkem roku 2021, se bude konat v pěti prostředích s arktickými, pouštními, deštnými pralesy, ledovci a oceány, přičemž se budou vybírat místa, která byla poškozena nebo ovlivněna problémy se změnou klimatu.  Tato pětiletá globální plavba využije svou mezinárodní zábavní platformu k podpoře elektrifikace, udržitelnosti a rovnosti.