Výroba městského SUV Kamiq zahájena! 9.7.2019

Z výrobní linky v hlavním závodě značky Škoda v Mladé Boleslavi začaly sjíždět první vozy  Škoda Kamiq. Kompaktní městské SUV doplňuje modelovou nabídku značky v segmentu SUV. Po modelech Kodiaq a Karoq je Kamiq třetím SUV značky určeným pro evropský trh. Jeho hlavní předností je to, že kombinuje přednosti SUV, jako je vyšší světlá výška a zvýšená pozice sedadel, a obratnost kompaktního vozu. Kromě modelu Kamiq se v Mladé Boleslavi vyrábí také modely Octavia, Fabia, Karoq a Scala.

„Zahájení sériové výroby nového modelu Škoda je pro nás pokaždé něčím mimořádným. V posledních měsících jsme ve výrobě a logistice vytvořili veškeré předpoklady pro to, abychom prostřednictvím modelu Kamiq oslavili úspěšný vstup do segmentu městských SUV. Jsme přesvědčeni o tom, že Kamiq naše zákazníky nadchne vysokou kvalitou a mnoha praktickými prvky, jak je pro značku Škoda typické,” říká Dr. Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti Škoda Auto odpovědný za oblast výroby a logistiky.

Investice do dokonalosti

Společnost Škoda Auto investovala do výroby modelu Kamiq zhruba 100 milionů eur. V rámci příprav na výrobu modelu byla výrobní linka upravena pro platformu MQB27 a byly vyrobeny nové lisovací nástroje. V lakovně i v prostorách svařovny a konečné montáže byly provedeny nejen nezbytné úpravy, ale také menší změny, které umožňují například montáž nových dvoudílných světlometů s LED technologií.

Nový Kamiq je postaven na modulární platformě koncernu Volkswagen, což zajišťuje vyspělé jízdní vlastnosti a vysoký jízdní komfort. Je vybaven moderními asistenčními a infotainment systémy, zaujme svěžím designem a nabízí řadu Simply Clever řešení. Díky délce 4 241 milimetrů Kamiq poskytuje dostatek prostoru i pro rodinu a všechna její zavazadla.

Stovky nových vozů každý den

Každý den se v Mladé Boleslavi vyrobí 400 nových vozů Kamiq. Model je navržen především pro mladé rodiny a zákazníky, kteří vyznávají moderní životní styl. Nabídkou moderních asistenčních systémů a úsporných motorů a také díky širokým možnostem konektivity se řadí mezi nejlepší vozy ve své kategorii.