Volkswagen Touareg získal pět hvězdiček v testech bezpečnosti 5.10.2018

Nový Volkswagen Touareg již prošel rukama komisařů nezávislé společnosti Euro NCAP, která testuje bezpečnost nových vozidel na evropském trhu. Touareg od evropské organizace na ochranu spotřebitelů obdržel nejvyšší možné hodnocení, tedy pět hvězdiček. SUV vyšší třídy předvedlo nezávislým odborníkům sebejistý výkon ve všech hodnocených kategoriích.

Touareg úspěšně absolvoval nárazové testy i díky rozsáhlému bezpečnostnímu paketu, který zahrnuje optimalizovaný skelet karoserie a systém bezpečnostních pásů a také speciálně uzpůsobená sedadla a airbagy tak, aby přispívaly k maximální bezpečnosti posádky. K maximální možné bezpečnosti pomáhají rovněž inovativní asistenční systémy.

Úspěšný ve všech kategoriích

Ve všech čtyřech hodnocených kategoriích se Touaregu podařilo dosáhnout velmi dobrých výsledků. V kategorii ochrany dospělých cestujících získal 89 procent, za ochranu dětí obdržel 86 procent, asistenční systémy byly hodnoceny 81 procenty a za ochranu chodců si odvezl 72 procent.

Euro NCAP je měřítkem bezpečnosti nových vozů v Evropě již od roku 1996. Testy byly během let stále přísnější a v současné době zahrnují kromě různých druhů nárazů také přísné požadavky na asistenční systémy v sériové výbavě. Součástí nárazových testů je například čelní náraz do hliníkové bariéry rychlostí 64 km/h se 40% překrytím přídě, boční náraz rychlostí 50 km/h do boční struktury vozidla nebo boční náraz do sloupu rychlostí 32 km/h.

Nabitý technologiemi

Nový Touareg byl na trh uveden na jaře 2018 a stal se novou vlajkovou lodí značky Volkswagen. Kromě vyspělé bezpečnostní výbavy nabízí také inovativní asistenční, informační a zábavní systémy. Ke zvýšení bezpečnosti za snížené viditelnosti přispívá mj. vyspělá  funkce pro noční vidění a světlomety IQ.Light s technologií LED Matrix, která interaktivně řídí rozložení světla dálkových a tlumených světlometů.

K hlavním přednostem Touaregu patří také velmi vysoký komfort jízdy. Jízdní komfort však mohou ještě zvýšit exkluzivní  systém řízení všech kol a systém adaptivní stabilizace náklonu. Není divu, že se Touareg může pochlubit nejširší nabídkou asistenčních a komfortních systémů pro podporu jízdní dynamiky v historii značky Volkswagen.