Volkswagen T-Roc R: Výjimečná kombinace výkonu a stylu 14.3.2019

Na ženevském autosalonu představil koncern Volkswagen hned několik zajímavých novinek, jednou z nich je i nový T-Roc R, vrcholná verze úspěšného crossoveru. T-Roc R se dočkal čtyřválcového motoru 2.0 TSI s výkonem 300 koní (221 kW) a maximálním točivým momentem 400 Nm. Standardně je dodáván s pohonem všech kol 4Motion a sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG. Zrychlení 0-100 km/h zvládne T-Roc R za pouhých 4,8 sekundy a maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h.

Jízdní vlastnosti na prvním místě

O skvělé jízdní vlastnosti se stará sportovní podvozek s nižší světlou výškou. K dokonalému ovládání pomáhá progresivní řízení a mimořádnou účinnost brzdění má na starosti 17" brzdová soustava. V nabídce jízdních režimů se objevil speciální režim Race, který umožňuje neobyčejně dynamickou jízdu, a nechybí ani funkce Launch Control, ta při zrychlení z klidu optimalizuje trakci, maximálně využívá hnací sílu a upravuje charakteristiku systému pro řízení jízdní stability.

Důraz na detaily

Sportovní jízdní vlastnosti podtrhuje přitažlivý design exteriéru a interiéru. Spodní okraj nové masky chladiče je v celé šířce vozu lemován leskle stříbrnou lištou z eloxovaného hliníku a v přední masce jsou integrovány vertikálně umístěné světlomety pro denní svícení. Nárazníky se specifickým designem jsou lakovány v barvě karoserie, jak je u vozů divize Volkswagen R zvykem. T-Roc R se pyšní dvojitými koncovkami výfuku na levé i pravé straně a sériově dodávanými 18" koly z lehké slitiny. Na přání jsou k dostání 19" kola s matným lakem v odstínu Dark Graphite a pneumatikami 235/40 R19.

Prahové lišty z ušlechtilé oceli, maska chladiče a opěradla sedadel jsou zdobeny logem řady R, které odkazuje na sportovní původ a vlastnosti stylového crossoveru. Logo R zdobí také kůží obšitý multifunkční volant s prošíváním v krystalicky šedém odstínu a páčkami pro manuální řazení. Jedinečnou atmosféru v interiéru dotváří černé čalounění stropu a pedály z ušlechtilé oceli.

Předprodej Volkswagenu T-Roc R bude zahájen v polovině července letošního roku a první vozy se k zákazníkům dostanou již na konci září.