Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

Volkswagen sbírá medaile v soutěži flotilových vozů 26.1.2021

 ID.3 se stal Flotilovým elektroautem roku 2021 na základě hlasování odborné poroty

 Modely ID.3 a Golf bodovaly druhými místy v kategoriích Ekologické vozy a Referentské vozy

 Prestižní anketa o nejlepší flotilové automobily se uskutečnila již poosmé

Značka Volkswagen je mezi provozovateli a manažery vozových parků velmi oblíbená. Svědčí o tom nejen statistiky prodeje, ale také pravidelné úspěchy v prestižní anketě FLEET DERBY – FLOTILA ROKU. Letošní hlasování vedoucích vozových parků vyneslo revolučnímu elektromobilu ID.3 titul Flotilové elektroauto roku 2021 a druhé místo v kategorii Ekologické vozy. Svými mimořádnými vlastnostmi bodovala také osmá generace modelu Golf, která se ve velké konkurenci umístila na druhém místě v kategorii Referentské vozy.


„Výsledky prestižní ankety FLEET DERBY – FLOTILA ROKU jsou pro nás velmi důležité, protože ukazují, jak modely Volkswagen vnímají odborníci, kteří automobily hodnotí z hlediska přísných požadavků provozovatelů vozových parků,“ říká Patrik Fejtek, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika. „Skvělé přijetí elektromobilu ID.3 českými zákazníky potvrzuje nyní prestižní ocenění Flotilové elektroauto roku 2021 a druhé místo mezi ekologickými vozy. Tímto modelem otevíráme novou kapitolu v historii značky Volkswagen a současně zpřístupňujeme elektromobilitu mnohem širšímu okruhu zákazníků. Silnou pozici si však nadále udržujeme i na trhu s konvenčními vozy, což dokládá úspěch nového Golfu v kategorii referentských vozů.“

Anketu FLEET DERBY – FLOTILA ROKU o nejlepší flotilové automobily pořádaly již poosmé odborné časopisy Business Car a Flotila. Nominované vozy jsou rozděleny do jednotlivých kategorií a o jejich konečném pořadí rozhoduje internetové hlasování. Odborná porota, složená ze zkušených flotilových manažerů, ředitelů a majitelů firem, volí celkového vítěze v anketách Flotilové auto roku a Flotilové elektroauto roku.

„Flotilovým elektroautem roku 2021“ se stal Volkswagen ID.3, který navíc získal stříbrnou medaili v kategorii Ekologické vozy. Revoluční elektromobil tak navazuje na úspěchy modelu e-Golf, který byl držitelem titulu Flotilové elektroauto roku 2019. ID.3 posouvá elektromobilitu na zcela novou úroveň díky výhradně elektromobilové modulární platformě MEB. Kompaktní hatchback s elektrickým pohonem přesvědčí nebývale prostorným interiérem, tichým a hospodárným provozem, nevšední dynamikou a dlouhým dojezdem.

Volkswagen ID.3 je na českém trhu k dispozici za ceny již od 976 900 Kč. Ve své vrcholné verzi se sadou akumulátorů o kapacitě 77 kWh ujede na jedno nabití až 549 km (podle metodiky WLTP). ID.3 je tak elektromobilem, který hravě zvládne i služební cesty na dlouhé vzdálenosti. Při rychlém nabíjení o výkonu až 125 kW pojmou akumulátory elektrikou energii pro ujetí 350 km za pouhých 30 minut.

V silné konkurenci „Referentských vozů“ se v anketě FLEET DERBY – FLOTILA ROKU 2021 dokázal prosadit Volkswagen Golf 8 druhým místem. Bestseller z Wolfsburgu tak potvrdil svou pověst všestranného automobilu, který nabízí vysokou úroveň komfortu, bezpečnosti a hospodárnosti v kompaktní karoserii s nadčasovým designem.

Nejúspěšnější evropský automobil je ve své osmé generaci nejprogresivnějším Golfem všech dob. Již základní verze má ve své výbavě digitální panel přístrojů, přístup k internetovým službám, přední a zadní světlomety LED a nejmodernější asistenční systémy. Golf 8 je navíc prvním modelem značky Volkswagen s komunikací Car2X, která využívá kolektivní inteligenci silniční dopravy a s předstihem upozorňuje řidiče na nebezpečí. Mezi další inovace patří například Head up Display, chytré světlomety „IQ.LIGHT LED Matrix“ nebo asistenční systém „Travel Assist“ pro komfortní a bezpečnou asistovanou jízdu.

Golf 8 je k dispozici jako pětidveřový hatchback za ceny již od 508 900 Kč nebo jako prostorné kombi Golf Variant s cenami od 538 900 Kč. Na výběr jsou vyspělé pohonné jednotky TSI a TDI. Vznětové motory TDI mají výrazně nižší emise oxidů dusíku díky inovativnímu systému Twindosing. Naprostou novinkou jsou jednotky e-TSI, které poskytují výhody částečně hybridního pohonu. K výraznému snížení spotřeby paliva a vylepšení výkonových parametrů přispívá řemenem poháněný generátor s funkcí spouštěče v kombinaci s lithium-iontovým akumulátorem (48 V). Zákazníci mohou objednávat také model Golf GTE s externě nabíjitelným hybridním pohonem.

Volkswagen nabízí firemním zákazníkům široké portfolio modelů. Mezi jejich přednosti patří nejen mimořádně vyspělá technika, bezpečnost, komfort, spolehlivost a praktičnost, ale také nízké provozní a servisní náklady.