Volkswagen investuje do vývoje motorů přes 20 miliard euro 2.5.2017

Koncern Volkswagen plánuje investici 20 miliard euro do vývoje spalovacích a elektrických motorů.

Aby Volkswagen snížil spotřebu spalovacích motorů o 10-15 procent, v následujících pěti letech vloží do jejich vývoje asi 10 miliard euro. Koncernu nic jiného nezbývá – musí reagovat na zpřísňování emisních norem po celém světě.

Jaké technologie Volkswagen zvolí?

V posledních letech jsou stále oblíbenější benzínové motory ( TSI) na úkor těch naftových ( TDI). Vývoj ale musí pokročit dál. Stejně jako u dalších výrobců vozidel Volkswagen vidí budoucnost v elektrickém a hybridním pohonu. Právě do hybridních pohonů pro americký trh bude Volkswagen investovat asi 9 miliard euro. 

Elektřina v automobilech zažívá rozvoj, o čemž se můžeme přesvědčit i díky inovaci modelu e-Golf nebo novému konceptu I. D. BUZZ.

Volkswagen musí spořit

Kromě investice do rozvoje motorizací musí Volkswagen kvůli kauze s emisemi šetřit. Už před pár měsíci se mluvilo o omezení výroby některých méně atraktivních modelů z koncernu ( Mii, Citigo..). Teď to vypadá, že se bude omezovat počet vyvíjených pohonných jednotek – do roku 2020 se jich má údajně vyvíjet až o 40 % méně. Z nabídky benzínových motorů bude k dispozici pouze litrový tříválec, patnáctistovka a vrcholný dvoulitr.